Fondant krompir, odnosno krompir koji se topi je klasičan prilog koji se služi u britanskim i francuskim restoranima.
Sastojci:
- 4 velika krompira
- 2 kašike maslaca
- 1 kašika biljnog ulja
- 2 čena belog luka
- 2 dl pilećeg bujona
- 1 kašika začina
- 2 grančice ruzmarina
- 1 grančica timijana
- so
- biber
Trik za kojim su odlepile domaćice: Hleb će vam biti svež danima, tajna je u ovom povrću!
![](/data/images/2020/04/30/21/217617_profimedia0029355433_ff.jpg?ver=1588275545)
Priprema:
- Zagrejte rernu na 200 Celzijusa.
- Ogulite, operite krompire, te ih presecite na pola.
- Odrežite krajeve kako biste dobili kockasti oblik, a komadići treba da budu 3-4 cm.
- Krompire posolite, začinite i pobiberit.
- Zagrejte ulje u tiganju na srednje jakoj vatri, te stavite začinjene krompire.
- Sa svake strane ih pecite 5-6 minuta dok ne dobiju zlatnosmeđu boju.
- U tiganj za pečenje stavite ispečene krompire, maslac, beli luk, ruzmarin i timijan, te sve pecite u rerni 25-30 minuta.
Jelo koje miriše na leto: Mladi krompirići sa senfom i ruzmarinom! (RECEPT)