pROBAJTE

Pogača pod sačem: Krckava, ukusna, pravi se za čas! (RECEPT)

Jedna od najukusnijih peciva koje ćete probati!

Recepti
Autor:
Pogača pod sačem: Krckava, ukusna, pravi se za čas! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg (integralnog) pšeničnog brašna
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašičica soli
  • 7 dl vode
  • malo meda za premazivanje (po želji)

Uputstvo:

Izmešati brašno, ulje i mlaku vodu, posoliti, dobro zamesiti, pa ostaviti da odstoji pola sata do sat. Premesiti, napraviti pljosnatu pogaču, izbosti je viljuškom, pa staviti u tepsiju i peći pod sačem. Kad je gotova, ostaviti da se ohladi i po želji premazati medom.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs