Hleb je namirnica koju jedemo svakodnevno, ali već sutradan nakon kupovine neće biti svež i mekan.
Za razliku od drugih namirnica koje mogu stajati danima, pa čak i nedeljama ukoliko ih pravilno čuvamo, sa hlebom to nije slučaj.
Ali, jedna domaćica je na Fejsbuk grupi "Feeding a Family on £1 a Day” otkrla trik koji sprečava nastanak buđi, prenosi The Sun.
Spasava ga štapić celera
"Ostao mi je komadić hleba koji nije stao u zamrzivač, a već sam jedan hleb počela da sečem i jedem. Pogledala sam video na Jutjubu, u kojem kažu da treba staviti jedan komad celera u platnenu kesu s hlebom kako bi on ostao duže svež. Ne znam kako ovo deluje, ali mogu da kažem da je hleb zaista postao svež", napisala je i istakla da celer uopšte nije promenio ukus hleba.
Najbolji recept za domaći hleb: S razlogom ga svakog dana pogleda 50.000 ljudi!
Trik je u tome što hleb upija vlagu iz celera, što dovodi do toga da se ne hleb ne suši.
Ova njena objava naišla je na veliki odjek, te su ostale članice ove grupe na Fejsbuku pisale komentare zahvalnosti na otkrivenom triku.
3 trika uz pomoć koji ćete proveriti da li je hleb zaista pečen: Nema greške!
(Stil.Kurir.rs)