Sastojci:
- 4 jaja srednje veličine (odvojite belanca i žumanca
- 250 grama šećera
- korica i sok od tri limuna
- 5 kašika hladne vode
- 15 grama želatina u prahu
- 300 ml slatke pavlake
- ukasi po želji -korica limuna ili drugo voće
Mafini od bundeve: Božanstveno čudo gotovo za 20 minuta! (RECEPT)
Priprema:
- Mikserom umutite žumanca šećer, limunovu koricu i limunov sok dok se šećer ne otopi i smesa se malo zgusne. Ako nemate električni mikser možeš staviti staklenu posudu iznad vruće vode i u njoj umutite pomenute sastojke dok se ne zgusnu. Nakon toga, posudu sklonite sa strane i mešajte dok se smesa ne ohladi.
- U lonac sipajte hladnu vodu, dodajte želatin i stavite ga na laganu vatru.
- Pričekajte da se želatin otopi, te sklonite lonac s vatre i ostavite da se malo ohladi.
- U zasebnoj posudi lagano umutite slatku pavlaku.
- Umešajte u njega rastopljen želatin i zatim dobijenu smesu lagano dodajte u smesu od jaja.
- Umutite belanca u zasebnoj posudi električnim mikserom.
- Posudu s žumancima stavite unutar veće posude napunjene ledenom vodom.
- Nežno u nju dodajte smesu umućenih belanaca uz pomoć metalne kašike.
- Smesu mešajte dok se ne počne zgušnjavati, zatim je prelijte u staklenu posudu i stavite u frižider da odstoji jedan sat ili dok se ne slegne.
- Po vrhu deserta posipajte dodatak po želji - tostirane bademe, limunsku koricu ili voće.