Sastojci:
- 2 jaja
- 1 kašičica šećera
- 300 grama pirea od bundeve (kaboča)
- 100 grama pirinčanog brašna
- 60 grama krompirovog skroba
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica cimeta
- 1 cm svežeg đumbira
- semenke bundeve
Najbolji čokoladni mafin: Fantazija ukusa koja se ne zaboravlja! (RECEPT)
Priprema:
- U većoj posudi, pomešajte jaja i šećer dok sve grudvice šećera ne nestanu.
- Dodajte pire od bundeve i sjedinite.
- Umešajte pirinčano brašno, krompirov skrob i prašak za pecivo.
- Ogulljeni i naseckani komadić đumbira dodajte u smesu, kao i cimet. Ukoliko koristite metalne kalupe, namastite ih, a ako koristite silikonske, preskočite ovaj korak.
- Napunite kalupe i uz pomoć silikonske špatule malo zagladite vrhove mafina kako bi što lepše izgledali.
- Na vrh svakog mafina dodajte malo semenki od bundeve.
- Mafine pecite u rerni na 180 Celzijusa oko 20 minuta.
Zlatna pravila za savršenu testeninu: Samo ovako vam se neće lepiti!