Sastojci za biskvit:
- 200 grama glatkog brašna
- 400 grama šećera
- 1 žkašičica soli
- 4 jaja
- 220 grama maslaca
- 2 kašičice ekstrakta pomorandže
- 1 kašičica narendane korice pomorandže
Sastojci za preliv:
- 200 grama šećera u prahu
- 2 žlice soka od pomorandže
- 1 kašičica pomorandžine korice
Priprema:
- Zagrejte rernu na 180 Celzijusa, te premažite maslacem dublju pravougaonu posudu (cca 30 x 20 cm).
- Umutite jaja s maslacem, dodajte šećer ekstrakt i koricu pomorandže i nastavite da mutite.
- Prelijte testo u posudu za pečenje i pecite otprilike pola sata, sve dok ne poprimi smećkastu boju.
- Napravite preliv od šećera u prahu i soka i korice od pomorandže.
- Zagrejte ih zajedno u posudi, povremeno mešajte i pričekajte da se šećer otopi.
- Ispečeni kolač probušite viljuškom i prelijte prelivom.
- Pričekajte da se ohladi, a zatim iseckajte na kocke.
Kolač od pomorandže: Mekana i savršena poslastica gotova za tren oka! (RECEPT)