Sastojci za koru:
- Umutite 10 belanaca sa 10 kašika šećera u prahu, pa dodajte:
- 100 grama mlevenih oraha
- 100 grama seckanih oraha
- 100 grama seckane čokolade za kuvanje
- 100 grama prokuvanog (potopljenog u rum) suvog grozđa
- 1 paršak za pecivo
- 1 kašika kakaoa
Sve sastojke pomešajte i pecite u velikom plehu. Kada je kora pečena izvadite i presecite na dva dela.
Medena pita: Starinski desert koji osvaja sve generacije ukusom i mirisom! (RECEPT)
Fil:
- 250 grama maslaca
- 10 žumanaca
- 200 grama šećera u prahu
- 3 rebra čokolade
Priprema:
- Maslac umutite penasto.
- Žumanaca umutite sa šećerom u prahu, pa kuvajte na pari, te u to dodajte čokoladu.
- Kada se ohladi pomešajte sa maslacem i filujte tortu.
- Na kraju je možete ukrasiti po želji ili sa 2 krem šlaga ili glazurom od čokolade.
Posna i mrsna novogodišnja trpeza: Svečani jelovnik s najlepšim brzim receptima! (FOTO)