MAGIČna kombinacija

Palačinke sa makom i vanilom: Eksplozija ukusa koja se ne zaboravlja! (RECEPT)

Donosimo vam recept omiljenog deserta na drugačiji način

Recepti
Autor:
Palačinke sa makom i vanilom: Eksplozija ukusa koja se ne zaboravlja! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Divan način za početak dana, savršena poslastica posle rička ili uživanje u slatkoj večeri. Na vama je da izaberete!

Sastojci:

  • 10 palačinki
  • 150 grama maka
  • 250 ml mleka
  • 3 kašike meda
  • 3 kesice vanilin šećera
  • 100 ml slatke pavlake

Brzinske japanske palačinke: Mekane kao pamuk, sočne kao lubenice! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Palačinke ispecite na klasičan način.
  • Pripremite nadev od maka tako što ćete najpre zagrejati mleko do ključanja.
  • Mak natopite sa 150 ml mleka, dodajte med i jednu kesicu vanilin šećera.
  • Dobro pomešajte i tom smjesom premazujte palačinke.
  • Pomešajte slatku pavlaku, 100 ml mleka i ostatak vanilin šećera, prelijte po palačinkama i pecite na 180 Celzijusa dok palačinke ne dobiju boju.

Neobična štrudla sa makom i orasima: Desert savršenog ukusa! (RECEPT, VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs