Sastojci za testo:
- 80 ml mleka
- 2 kašičice suvog kvasca
- 2 kašike otopljenog maslaca
- 1 kašika šećera
- 1 veliko žumance
- ¼ kašičicee soli
- 150 grama brašna
Sastojci za punjenje:
- 2 kašike omekšalog maslaca
- 50 grama smeđeg šećera
- ¾ kašičice cimeta
- 50 grama naseckane tamne čokolade
Čokoladne praline sa lešnikom i pomorandžom: Neodoljiv desert koji se topi u ustima! (RECEPT)
Priprema:
- U toplo mleko ubacite suvi kvasac, pomešajte i pustite da odstoji desetak minuta.
- Prelijte kvasac u veću posudu, dodaj otopljeni maslac, šećer, žumance i so., te kratko izmiksajte.
- Postepeno dodajite brašno i formirajte lepljivu kuglu testa.
- Prebacite na pobrašnjenu površinu i mesite dok testo ne postane glatko.
- Stavite testo u nauljenu posudu, prekrijte čistom kuhinjskom krpom i pričekajte da se udvostruči.
- U međuvremenu nauljite manju posudu za pečenje (cca 15 x 15 cm).
- Testo izvadite iz frićidera, razvaljajte u četvorougao.
- Premažite mekanim maslacem, a potom pospite smesom smeđeg šećera i cimeta.
- Na kraju rasporedite čokoladu i zarolajte.
- Naseckajte na komade i položite u pripremljenu posudu za pečenje.
- Pokrijte i pustite da odstoji pola sata.
- Pecite 12 – 15 minuta u rerni zagrejanoj na 220 Celzijusa, sve dok rolnice ne poprime zlatnu boju.
- Pokrijte folijom ako primetite da gore.
Pileće rolnice sa sirom i spanaćem: Sočno zadovoljstvo ukusa gotov za tren oka! (RECEPT)