Sastojci za 8 kroasana:
- 2 šolje brašna
- 150 grama maslaca
- 120ml mleka
- 3 kašičice šećera
- 25 grama suvog kvasca
- prstohvat soli
- 1 žumance
- 1 kašika mleka
Lisnati i meki: Domaći kroasani sa orasima! (RECEPT)
Priprema:
- Kvasac razmutite s mlekom i šećerom.
- U drugoj posudi pripremite brašno i so, dodajte maslac i mešajte dok ne dobijete mrvičastu strukturu.
- Dodati pripremljeni kvasac i spojite testo.
- Zamotajte u foliju i zamrznite na pola sata.
- Mesite testo na pobrašnjenoj površini. Na samom kraju testo razvaljajte u krug, napraviti trouglove i zamotajte u kroasane.
- Ostaviti ih na plehu da odmore oko 2 sata.
- Zagrejte rernu na 230 Celzijusa.
- Premažite ih žumancetom i pecite 8 minuta na 190 Celzijusa, a ostalih 10-15 na 230 Celzijusa.
Italijanski punjeni kroasani: Sočna slaninica i puna usta kačkavalja! (RECEPT)