Sastojci:

  • 10-12 oguljenih i naseckanih jabuka
  • 3 kašike cimeta
  • ½ kašike muškatnog oraščića
  • 200 grama smeđeg šećera
  • 1 kašika limunovog soka
  • prstohvat soli

Pohovane jabuke: Poslastica kao stvorena za jesenju trpezu!(RECEPT)

shutterstock-1455192476.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

  • Zagrejte rernu na 180 Celzijusa.
  • Oguljene i naseckane jabuke prelijte limunovim sokom, pospite cimetom, muškatnim oraščićem, smeđim šećerom, te posolite.
  • Dobro promešajte i prebacite u vatrostalnu posudu.
  • Poklopite i pecite otprilike 45 minuta, dok jabuke ne omekšaju.

Kako da prepoznate stare i loše jabuke: Izgled ume da prevari!

Pečene jabuke su pravi klasik kojem je nemoguće odoleti