Panna cotta je italijanski specijalitet od slatke pavlake, mleka, šećera i želatina koji ima neverojatan potencijal za transformaciju.
Dokaz je i ovaj neobičan desert inspiriran čudesnim „zlatnim mlekom“, napitkom koji se priprema od kurkume, meda, đumbira i mleka.
Pre posluživanja narendajte malo muškatnog oraščića i cimeta.
Sastojci:
- 250 ml mleka
- 1 listić želatina (7 grama)
- ½ kašika mlevene kurkume
- 700 ml slatke pavlake
- Prstohvat soli
- 125 grama meda
Varabi moči: Najlepši japanski desert sa superlakom pripremom!
Priprema:
- Mleko prelijte u malu posudu, sipajte želatin, te pričekajte pet minuta da omekša.
- Kurkumu dobro promešajte sa kašikom slatke pavlake, pa ulijte ostatak pavlake, so i med.
- Mešajte na laganoj vatri sve dok se med ne otopi, ali pazite da ne provri.
- Sklonite smesu s vatre pa umešajte mleko.
- Dobro promešajte, prelijte u čistu posudu i položite je u drugu posudu napunjenu vodom i ledom.
- Mešajte dok se hladi.
- Kad se smesa ohladi i zgusne prelijte je u posudice, pokrijte folijom i stavite u frižider na nekoliko sati.
Kolač za dušu: Recept za najnežniji čokoladni desert bez pečenja