Kad nam se baš nešto ne da da spremamo večeru, nekako je najlakše naručiti picu, naročito ako imamo goste ili ostajemo budni mnogo duže nego što smo planirali.
I to je odlično, brzinsko rešenje, ali najčešće se desi da nam ostane nekoliko parčića.
Kad malo odstoji i ohladi se, više nije to to, a da ne bismo bacali hranu, istražili smo da li postoji način da podgrejemo picu, ali tako da ostane jednako ukusna kao sveža, a da pritom bude bezbedna za jelo. Saznali smo svašta zanimljivo:
- Nikad ne podgrevajte picu u mikrotalasnoj pećnici, jer ćete dobiti gnjecav obrok uništenog ukusa;
- Ne podgrevajte je ni u rerni, jer će se samo sasušiti;
- Najbolje rešenje je ringla.
Uvijte parčiće pice u aluminijumsku foliju, uključite ringlu na minimalnu temperaturu i zagrevajte sa obe strane nekoliko minuta.
Pre zagrevanja poprskajte svako parče pice sa nekoliko kapi vode, kako bi omekšali.