ODUŠEVIĆETE SE

Najbolji kuvani krompir ikada: Sočan, mekan i kremast kao puter! (RECEPT)

Ovako pripremljen kuvani krompir je idealan prilog za obrok

Recepti
Autor:
Najbolji kuvani krompir ikada: Sočan, mekan i kremast kao puter! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Kada pripremammo kuvani krompir nekad se razočaramo jer ispadne presuv pa od njega neplanirano napravimo pire krompir.

Kako biste dobili savršeno skuvani krompir poslušajte određene savete i svi će biti oduševljeni.

Sastojci:

Uštedite vreme: Kako da najbrže oljuštite kuvani krompir (VIDEO)

foto: Shutterstock
  • Stavite u vodu ceo manji ili naseckani veći krompir.
  • Dodajte jedan čen belog luka, lovorov list i nekoliko zrna crnog bibera.
  • Dodajte hladnu vodu, posolite i stavite da se kuva na srednjoj vatri.

Kako biste utvrdili da li je krompir gotov u njega zabodite viljušku ili čačkalicu. Unutrašnjost mora da bude mekana, ali vodite računa da ga ne prekuvate kako se krompir ne bi raspao.

  • Kada se skuva, ocedite ga i izvadite sve dodatke koji su se kuvali.
  • Prepolovite još vrući krumpir, dodajte mu dve do četiri kašike maslaca sobne temperature pa posolite i pobiberite.

Ceo život grešimo: Evo kako se pravi najsavršeniji i najkremastiji pire krompir! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs