Sastojci:
- 800 grama pilećih ili junećih šnicli
- 4 jajeta
- 150 grama brašna
- 150 grama hlebnih mrvica
- so
- biber
- ulje za prženje (može i mast)
Sastojci za sos:
- 200 ml vode
- 100 ml Vorčester sosa
- 2 kašika sosa od soje
- 100 grama kečapa
- pola vezice peršunovog lišća
- 1 kašika naseckane ljute ili slatke paprike
Šnicle u sočnom saftu iz rerne: Neverovatno mekano meso! (RECEPT)
Priprema:
- Šnicle posolite, pobiberite i izlupajte čekićem za meso.
- U brašno uvaljajte hlebne mrvice i umućena jaja koje ste prethodno posolilii.
- Pržite u dubokom ulju, koje ćete prvo jako zagrejati, pa smanjiti da bi se meso pržilo na umerenoj temperaturi.
- Piletinu pržite kraće, a junetinu i ostalo meso duže da bi iznutra fino omekšalo.
- Vadite ih na papirnu salvetu da se ocede od viška ulja ili masti.
- Zatim, napravite sos. tako što ćete u lonac staviti vodu, vorčester sos, kečap, sos od soje, iseckani peršun i papričicu.
- Neka se krčka najduže minut pa ubacite šnicle i to prvo nekoliko sekundi s jedne i nekoliko s druge strane, te izvadite na tanjir.
Pileće šnicle u belom saftu: Savršen i brz ručak za sve ljubitelje mesa! (RECEPT)