Sastojci:
- piletina
- 3 komada pilećih grudi
- 6 iseckane trake slanine
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica luka u granulama
- 1/2 kašičice crnog mlevenog bibera
Sastojci za nadev:
- 200 grama krem sira
- 250 grama blanširanog i oceđenog spanaća
- 250 grama artičoke iz tegle ili zaleđenih
- 80 grama rendanog sira
- 30 grama rendanog parmezana
- 3 čena naseckanog belog luka
Medena piletina u slanini: Neobična fantazija ukusa koja će vas zauvek osvojiti! (RECEPT)
Priprema:
- U manju posudu izmešajte so,biber i beli luk.
- Meso operite i posušite, pa svaki komad prepolovite i istucite čekićem za tucanje mesa.
- Svaki komad natrljajte pripremljenim začinom i ostavite sa strane dok ne napravite nadev.
- U posudi dobro izmešajte krem sir, pa dodajte naseckane artičoke i spanać, naseckani beli luk, rendani sir i parmezan, pa sve dobro izmešajte.
- Rastučeno meso posložite na pleh, pa pripremljeni nadev ravnomerno podelite između komada mesa.
- Svaki komad urolajte u rolnicu, te svaku rolnicu umotajte u slaninu i učvrstite čačkalicama.