Salata od krastavaca sa kelerabom i jabukom brzo se pravi, a odlična je i za decu. Uz nekoliko komada hleba salata će biti lagan obrok za predstojeće letnje večeri.
Sastojci:
2 jabuke
1 manja keleraba
4 šake rukole
3 kašike mešavine žitarica
grašak po ukusu
Sastojci za preliv:
180 g grčkog jogurta ili gustog jogurta
1 manji čen belog luka
1 limun
so
biber
1 kašičica meda
maslinovo ulje
Priprema:
Grubo iseckajte krastavac, jabuke i kelerabu uz grašak ako ga volite. Pomešajte ih sa malo limunovog soka i maslinovog ulja.
Napravite dresing od svih navedenih sastojaka, prelijte preko krastavaca, jabuka i kelerabe i začinite sa još malo maslinovog ulja.
Rukolu operite i stavite u činiju. Preko rukole stavite krastavac, jabuke i kelerabu sa dresingom. Na vrh pospite mešavinu žitarica.
Ukoliko nemate jabuke, zamenite ih komadima dinje. Dinja je manje hrskava, ali će se odlično uklopiti u kombinaciju ukusa.
Prijatno!