Sastojci za koru:
- 6 jaja
- 6 kašika brašna
- 3 kašike ulja
- 4 kašike kakaa
- 1/2 kesice praška za pecivo (1 kašičica)
Sastojci za preliv:
- 200g šećera
- 2 čaše vode
Fil:
- 1/2 l mleka
- 9 punih kašika brašna
- 250 grama margarina
- 150 grama šećera u prahu
- 2 vanilin šećera
Foto: Shutterstock
Glazura:
- 5 štangli čokolade
- 1 kašika vode
- 3 kašike ulja
Priprema:
- Umutite mikserom belanca, pa žumanca i ulje.
- Dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo i polako sjedinite varjačom ili kašikom
- Sipajte u podmazan pleh i stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 180 Celzijusa.
- Za to vreme pomešajte šećer i vodu i prokuvajte oko 5 minuta, pa malo ohladite.
- Kada kora bude pečena, izvadite je iz rerne i odmah prelite sirupom.
- Zagrejte polovinu mleka, a u drugu polovinu pomešajte brašno, pa sipajte zagrejano mleko (može da se kroz cediljku da se ne bi pravile gromuljice, ali ako je brašno meko i sitno nema potrebe).
- Kuvajte dok ne počne da se odvaja od dna šerpe (po potrebi dodajte malo mleka dok se kuva ako je previše tvrd fil)
Savršena poslastica koja će oduševiti vašu porodicu, naročito najmlađe
Budi deo Stil zajednice.