Sastojci: 1 kg jagoda, 3 pune kašike meda, 1 kesica džemfiksa.

Priprema: Jagode oprati i očistiti, a zatim izblendati da nestanu sve grudvice. Tri kašike izdvojiti u tanjir pa tu rastvoriti džemfiks i dobro izmešati.


Jagode staviti na ringlu i kuvati uz mešanje dok ne provri. Kad provri kuvati još minut pa dodati 3 pune kašike meda. Probajte - ako je kiselo, dodajte još neku kašiku meda ili šećer po želji.

Mini uštipci sa kiselim mlekom: Najukusnije testo bez jaja i praška za pecivo! (RECEPT)

img-6043.jpg
Foto: Bakina kuhinja

Dobro izmešati i kad provri dodati razmućen džemfiks i dobro izmešati, kuvati još minut dva i skloniti sa ringle. Sipati u zagrejane, sterilisane tegle i zatvoriti dobro metalnim zatvaračem. Okrenuti tegle naopako. OVDE saznajte kako se pravilno sterilišu tegle


Ostaviti tako 2-3 sata, pa vratiti tegle u normalan položaj. Kad se potpuno ohlade, odložiti u špajz ili podrum.

(Izvor: Kod bake u gostima)

Ništa kao domaće