Sastojci:
- 1 kore za savijače
- 1,5 kg jabuka
- 4 jaja
- 20 dag šećera
- 2 dcl jogurta
- 1 dcl ulja
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 1 limun
Najsočnija baklava sa jagodama: Ovoliko ukusnu još niste probali! (RECEPT)
Priprema:
- Izmiksajte jaja i šećer da dobijete penastu smesu.
- Dodajte ulje, jogurt, vanilin šećer i prašak za pecivo, te miksajte dok se smesa ne sjedini.
- Jabuke narendajte, a od kora skuvajte kompot s malo šećera, te toj smesi dodajte sok jednog limuna.
- Na nauljeni pleh složite kore, tako da na svaku koru stavite smesu, a na svaku drugu narendane jabuke (u narendane jabuke dodajte šećera po želji).
- Pecite 40 minuta na 180 Celzijusa.
- Kad se ispeče, vruću baklavu na više mesta zarežite nožem pa prelijte vrelim kompotom od jabuka i limunovog soka.
Najjednostavniji recept za baklavu: Idealno hrskava, slatka i sočna! Ne možete da pogrešite!