neprevaziđeni slatkiš

Ovakvu baklavu još niste probali: Bogatstvo sočnog ukusa tera na greh! (RECEPT)

Predstavljamo vam fenomenalan i malo drugačiji recept za omiljenu tursku poslasticu

Recepti
Autor:
Ovakvu baklavu još niste probali:  Bogatstvo sočnog ukusa tera na greh! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kore za savijače
  • 1,5 kg jabuka
  • 4 jaja
  • 20 dag šećera
  • 2 dcl jogurta
  • 1 dcl ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 1 limun

Najsočnija baklava sa jagodama: Ovoliko ukusnu još niste probali! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Izmiksajte jaja i šećer da dobijete penastu smesu.
  • Dodajte ulje, jogurt, vanilin šećer i prašak za pecivo, te miksajte dok se smesa ne sjedini.
  • Jabuke narendajte, a od kora skuvajte kompot s malo šećera, te toj smesi dodajte sok jednog limuna.
  • Na nauljeni pleh složite kore, tako da na svaku koru stavite smesu, a na svaku drugu narendane jabuke (u narendane jabuke dodajte šećera po želji).
  • Pecite 40 minuta na 180 Celzijusa.
  • Kad se ispeče, vruću baklavu na više mesta zarežite nožem pa prelijte vrelim kompotom od jabuka i limunovog soka.

Najjednostavniji recept za baklavu: Idealno hrskava, slatka i sočna! Ne možete da pogrešite!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs