Rižoto je jednostavno jelo, ali može biti suv i bez ukusa ako pri spremanju niste strpljivi i nemate osećaj za ukus.

Kak obiste dobili savršeni obrok od pirinča bitno je da pripremite namirnice i vodite se određenim pravilima.

Tri pravila od kojih nikako ne treba da odstupate su pravi odabir pirinča, temeljac i maslac.

  • Zagrejte ulje i dodajte malo pirjanog luka
  • Pirinač pržite na ulju da dobije staklastu boju, a onda dodajte dodatke po želji.

Hilandarska boranija: Vrhunski posni obrok ukusniji od mesa! (RECEPT)

shutterstock-445263142.jpg
Foto: Shutterstock
  • Za podlivanje koristite temeljac, a vrstu prilagodite ćeljama. Imajte na umu da će taj aromatičan dodatak učiniti da dobijete savršeni rižoto. Ako nemate temeljac može ga zameniti i vodom.
  • Izbegavajte kocku za supu
  • Dok voda u loncu još uvek nije do kraja isparila, dodajte kockice maslaca koje su stajale na sobnoj temperaturi, pa sve dobro promešajte i sklonite s vatre. Tako ćete dobiti kremastu teksturu rižota, a možete dodati i parmezan.

3 recepta za rižoto: Ručak gotov za 15 minuta! (RECEPT)

U nastavku pročitajte kako da napravite najsavršeniji rižoto