TAJNA JE U OVOME

Trik iskusnih kuvarica: Ovako se pravi najsočniji i najmekši komad mesa! (RECEPT)

Ovaj recept se koristi u celom svetu, a daje najbolji komad mesa

Recepti
Autor:
Trik iskusnih kuvarica: Ovako se pravi najsočniji i najmekši komad mesa! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Meso je neizostavni deo jelovnika kod mnogih ljudi, a za savršeni ukus veoma je bitno da ga pravilno spremate.

Iskusne kuvarice savetuju da za najmekši komad umačete meso u slanu vodu s dodatkom određenih začina i namirnica.

Na ovaj način meso će upiti dodatnu vlagu i neće se isušiti tokom pripreme, a začini će mu dati snažniju aromu.

Magični trikovi za savršeno meso: Evo kako treba da pečete piletinu, a kako krmenadle!

foto: Profimedia

Sastojci za marinadu:

  • 1 šolja vode
  • 3 kašike krupne morske soli
  • 1 kašika šećera
  • 1 listić lovora
  • nekoliko zrna krupne soli

10 genijalnih trikova profesionalnih kuvara: Ovako ćete spremiti najsavršenije meso!

Priprema:

  • U manjoj šerpi zagrejte sve sastojke.
  • Ostavite da voda proključa, pa sklonite sa ringle.
  • Dodajte još 3 šolje hladne vode.
  • Sveže meso stavite u posudu i prelijte marinadom.
  • Ostavite da odstoji u frižideru par sati ili preko noći.

Savet:

  • U marinadu možete da dodate još začina po želji (malo rendane kore limuna, pomorandže ili limete, komorač, čili papričice i sveži kumin, ruzmarin, korijander ili cimet).

7 grešaka koje svi pravite kada pržite meso: Evo zašto vam ne ispadne hrskavo i ukusno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs