Meso je neizostavni deo jelovnika kod mnogih ljudi, a za savršeni ukus veoma je bitno da ga pravilno spremate.
Iskusne kuvaricesavetuju da za najmekši komad umačete meso u slanu vodu s dodatkom određenih začina i namirnica.
Na ovaj način meso će upiti dodatnu vlagu i neće se isušiti tokom pripreme, a začini će mu dati snažniju aromu.
Foto: Profimedia
Sastojci za marinadu:
Priprema:
- U manjoj šerpi zagrejte sve sastojke.
- Ostavite da voda proključa, pa sklonite sa ringle.
- Dodajte još 3 šolje hladne vode.
- Sveže meso stavite u posudu i prelijte marinadom.
- Ostavite da odstoji u frižideru par sati ili preko noći.
Savet:
- U marinadu možete da dodate još začina po želji (malo rendane kore limuna, pomorandže ili limete, komorač, čili papričice i sveži kumin, ruzmarin, korijander ili cimet).
Ovaj recept se koristi u celom svetu, a daje najbolji komad mesa
Budi deo Stil zajednice.