UKUSNO I BRZO

Viktorija biskvit torta: Jednostavna lepotica sa džemom od malina, gotova za tren oka! (RECEPT)

Za ovom osvežavajućom poslasticom Britanci lude, a sigurni smo da će ukus i vas očarati

Recepti
Autor:
Viktorija biskvit torta: Jednostavna lepotica sa džemom od malina, gotova za tren oka! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci za biskvit:

  • 250 grama maslaca
  • 250 grama šećera
  • 5 jaja
  • 1kašika ekstrakta vanile
  • 250 grama brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • prstohvat soli

Sastojci za nadev od malina:

  • 700 grama malina
  • 500 grama šećera
  • sok jednog limuna
  • 500 ml slatke pavlake
  • 4 kašike šećera u prahu

Grešnica torta: Bogata poslastica od jagoda i čokolade ostaviće vas bez daha! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Umutite maslac i šećer za biskvit, dodajte prstohvat soli pa miksajte dok ne dobijete nešto svetliju, kremastu teksturu.
  • Dodajte jedno po jedno jaje, dobro izmiksajte.
  • Dodajte ekstrakt vanile, miksajte još kratko, pa umešajte špatulicom. Dobijenu smesu rasporedite na dva manja kalupa (20 cm) koja ste najpre obložili papirom za pečenje.
  • Pecite na 190 Celzijusa oko 25 minuta do pola sata.
  • Izvadite ga iz rerne kada se digne na sredini, pa dobro ohladite.
  • Za pripremu namaza u posudu stavite 500 grama očišćenih malina, dodajte šećer i limunov sok.
  • Stavite na laganu vatru i kuvajte dok se šećer ne otopi. Tada pojačajte vatru i kuvajte još pet minuta uz stalno mešanje kako biste dobili konzistenciju džema.
  • Možete da ostavite i komadiće i koštice, a džem pre upotrebe možete i ocediti kroz sito.
  • Slatku pavlaku stavite u čvrsti krem.
  • Na dno stavite jedan biskvit, te ga premažite džemom od malina.
  • Na džem nanesite i slatki pavlaku.
  • Preklopite drugim biskvitom, pospite šećerom u prahu i poslužite.

Odlične kao lek, još bolje kao slatkiš: 7 veličanstvenih poslastica od maline! (RECEPTI)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs