Sastojci za biskvit:
- 250 grama maslaca
- 250 grama šećera
- 5 jaja
- 1kašika ekstrakta vanile
- 250 grama brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
Sastojci za nadev od malina:
Grešnica torta: Bogata poslastica od jagoda i čokolade ostaviće vas bez daha! (RECEPT)
Priprema:
- Umutite maslac i šećer za biskvit, dodajte prstohvat soli pa miksajte dok ne dobijete nešto svetliju, kremastu teksturu.
- Dodajte jedno po jedno jaje, dobro izmiksajte.
- Dodajte ekstrakt vanile, miksajte još kratko, pa umešajte špatulicom. Dobijenu smesu rasporedite na dva manja kalupa (20 cm) koja ste najpre obložili papirom za pečenje.
- Pecite na 190 Celzijusa oko 25 minuta do pola sata.
- Izvadite ga iz rerne kada se digne na sredini, pa dobro ohladite.
- Za pripremu namaza u posudu stavite 500 grama očišćenih malina, dodajte šećer i limunov sok.
- Stavite na laganu vatru i kuvajte dok se šećer ne otopi. Tada pojačajte vatru i kuvajte još pet minuta uz stalno mešanje kako biste dobili konzistenciju džema.
- Možete da ostavite i komadiće i koštice, a džem pre upotrebe možete i ocediti kroz sito.
- Slatku pavlaku stavite u čvrsti krem.
- Na dno stavite jedan biskvit, te ga premažite džemom od malina.
- Na džem nanesite i slatki pavlaku.
- Preklopite drugim biskvitom, pospite šećerom u prahu i poslužite.
Odlične kao lek, još bolje kao slatkiš: 7 veličanstvenih poslastica od maline! (RECEPTI)