Sastojci:
- 200 grama keksa
- 3 pudinga od slatke pavlake
- 650 ml mleka za puding
- šećer za puding
- 200 grama maslaca
- 3 kašike prah šećera za maslac
- 500 grama jagoda
- 100 grama čokolade
- 200 ml. soka od bresaka
- 2 kesice šlaga
Vaskršnja baklava: Bogat i sočan kolač za svečane prilike! (RECEPT)
Priprema:
- Razmekšajte maslac pa ga umutite mikserom sa prah šećerom.
- Puding skuvajte u mleku, dodajte šećer pa ga ohladite.
- Dodajte hladan puding u maslac i mutite mikserom da se dobije penasta krema.
- Podelite na dva dela, te u jedan deo dodajte rastopljenu čokoladu.
- Sok dobro ugrejte.
- Svaki keks umočite u sok pa ređajte i u uzan pleh koji ste obložili providnom folijom.
- Na keks stavite pola svetle kreme, preko jagode ako su krupne na pola presecite.
- Preko jagoda stavite čokoladnu kremu pa jagode, zatim belu kremu pa jagode pa čokoladnu kremu i namočen keks.