Potrebno je za koru: 4 jaja; 200 gr brašna; 1/2 praška za pecivo; 100 ml mleka; 50 ml ulja; 50 gr oraha; 100 gr šećera.
Za fil: 60 ml mleka; 4-5 kašika šećera; 1 vanilin šećer; 50 gr oraha; 100 gr mlevenog keksa; 100 gr čokolade; 100 gr maslaca ili margarina.
Priprema: Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati brašno i prašak za pecivo, mleko, ulje, orah i sve izmešati i razliti u podmazan pleh. Peći 30 min na 200 stepeni C. Mleko sipati u šerpicu dodati po želji šećera, vanilin šećer, maslac na listiće i čokoladu i istopiti. Dodati mleveme orahe i keks i sve dobro izmešati.
Punjena pogača: Bolja i mekša čak i od pite sirnice! (RECEPT)
Ostaviti da se ohladi pa mikserom dobro izmiksati da se dobije fina krema. Pečen kolač preseći na pola pa sa pola kreme filovati sredinu pokriti drugim delom a ostatkom fila odozgo premazati.
Može se ukrasiti po želji, čokoladom rendanom, bombonicama ili seckanim orasima.
Izvor: Kod bake u gostima
Jelovnik za Vaskrs: Opustite se uz najukusnije domaće đakonije! (RECEPTI)