Sastojci:
Foto: Bakina kuhinja
Priprema:
- Rastopite kvasac u malo mlake vode, dodajte šećer i malo brašna da kvasac nadodje.
- Dodajte ostatak vode i brašna, soli, ulje, koricu limuna, zamesite srednje tvrdo testo i ostavite da odstoji 30 min.
- Razvijte ga i izdvojite 7-8 loptica.
- U pleh stavite pak papir i razvijte prvu lopticu.
- Prvu razvijenu koru staviti na dno i premažite je uljem.
- Razvijte i drugu koru, te namažite džemom, pospite orasima i premažite uljem koru.
- Na kraju stavite dve prazne kore samo premazane uljem.
- Oštrim nožem isecite pogaču na kvadrate premazanu uljem i pokrijte da naraste.
- Pecite na 180 stepeni Celzijusa oko 40-45 min.
- Pečenu pogaču pokrijte krpom, pa pospite prah šećerom i vanilin šećerom.
Napravite vrhunsku slatku pogaču koja će zadiviti sve vaše ukućane
Budi deo Stil zajednice.