Iz bakine kuhinje

Punjeni mladi kupus: Bogati posni ručak od povrća! (RECEPT)

Bićete siti i prezadovoljni ukusom

Recepti
10:32h Autor:
Punjeni mladi kupus: Bogati posni ručak od povrća! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 1 glavica mladog kupusa, 1 šargarepa, 1 praziluk, 1 krompir, mešano povrće, 1 kašika ajvara, ulje, biber, 3 čena belog luka, mlevena paprika, šoljica kuvanog paradajza, 1 kašičica brašna.

Priprema: Kupusu odseći vrh i izvaditi sredinu. Na ulju propžiti seckan praziluk, dodati šargarapu i seckano povrće i sve lepo izdinstati dok ne omekša. Dodati seckan krompir, seckan beli luk i seckan peršun.

Dodati kašiku ajvara, začin, biber, so i sve dobro imešati. Ovom smesom napuniti kupus i poklopiti delom koji smo odsekli na vrhu.

foto: Bakina kuhinja

Naliti vodom i kuvati oko 30 minuta. Na ulju propržiti brašno dodati malo mlevene paprike i kuvani paradajz i time naliti kupus. Dodati još malo soli ako je potrebno i seckani peršunov list.

Kuvati još minut-dva i punjeni kupus je gotov!

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.com)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs