Sastojci:
- 85 grama kineskog kupusa
- 60 grama šargarepe
- 75 grama crvene paprike
- 55 grama krompira
- 25 grama mladog luka
- 85 grama tikvica
- 330 grama glatkog brašna
- 1 jaje
- 1 čen belog luka
- voda(375 ml)
- Soja sos
- sesamovo ulje
- balzamiko sirće
- Sezam i razni začini
Palačinke vam ispadaju tvrde i žilave: 10 grešaka zbog kojih ste upropastili omiljenu poslasticu!
Priprema:
Povrće (kineski kupus, crvenu papriku, krompir, tikvicu i mladi luk) operite, očistite, iseckajte na tanke rezance.
- Od 330 grama glatkog brašna, 350 ml vode, 1 jaja, kašičice i po soli te pola kašičice limunove trave napravite tečno testo kao za palačinke.
- Smesu prelijte preko naseckanog povrća i sve dobro promešajte.
- Zagrejte teflonski ili keramički tiganj za koju se ne lepi hrana i stavite kašikom da pečete palačinke. ( debljina smese neka bude oko 1 cm)
- Ispecite ih s oje strane dok ne postanu čvrste i vidite da su zapečene.
- Sos napravite od 50 ml sojinog sosa, 25 ml vode, pola kašike balzamiko sirćeta i pola kašike sezamovog ulja
- Dodajte još jednu kašiku šećera, kašičicu crvene paprike, kašičicu semenski sezama i mali čen belog luka.
- Sve dobro promešajte i poslužite odmah uz tople korejske palačinke.
Pahuljasti desert gotov za pola sata: Egzotične palačinke sa kokosom! (RECEPT)