Kokice spadaju u zdrave žitarice sa celim zrnom i mnogi ljudi obožavaju da ih grickaju dok gledaju filmove ili prate sportske utakmice.
Sadrže vlakna i vitamin B koji daju energiju i osećaj sitosti, pa vam mogu biti od koristi i ako želite da izgubite kilograme.
Ali, bitno je da ih pravilno pripremate bez dodataka, pogotovo masnoća poput maslaca ili ulja, kako ne biste pojačali kalorijsku vrednost, a smanjili nutritivnu.
Najzdravije su kada se peku na vrućem vazduhu, odnosno kada se zrna zagrevaju sve dok ne popucaju i pretvore se u kokice.
Mnoge domaćice dodaju ulje ili maslac kako bi bio bolji ukus, ali to nije neophodno da bi se zrna pretvorila u kokice.
Kako biste pripremili kokice bez aparata biće vam potreban lonac s čvrstim poklopcem i sledeći sastojci:
Od zrna do ukusne kokice: Otkrivena misterija transformacije kukuruza!
Priprema:
- Posudu ugrejte i dodajte nekoliko kapi vode kad postane vruća.
- Ubacite zrna i poklopite.
- Lagano protresite lonac svakih nekoliko sekundi, a nakon minut, dva će početi da pucketaju.
- Kokice su gotove otprilike kad između pucketanja prođe oko tri sekunde. Sklonite s vatre i začinite po želji.
5 grickalica koje život znače: Štite srce, smanjuju holesterol i rizik od dijabetesa!