pomozite detetu

Urinarne infekcije kod dece su noćna mora roditelja: Evo kako da ih prepoznate i lečite!

Upala bešike kod dece je infekcija mokraćnih puteva koju obično prouzorkuju bakterije

Vaše dete & vi
20:04h Autor:
Urinarne infekcije kod dece su noćna mora roditelja: Evo kako da ih prepoznate i lečite!
Foto: Profimedia

Infekcija mokraćne bešike najčešći je tip infekcije mokraćnog sastava kod dece, a mogu se pojaviti u bilo kojem delu mokraćnog trakta deteta, uključujući mokraćnu bešiku ili bubrege.

Upala bešike može se pojaviti kod dece svih uzrasta, pa čak i kod malih beba.

Srećom, telo ima načine obrane od infekcije koji su gotovo uvek uspešni. Na primer, bakterije koje ulaze u urinarni trakt izlaze iz tela kada dete piški.

Međutim, nekada odbrana od upale ne uspe pa dolazi do bakterijske infekcije mokraćnih puteva. Ako dete ima simptome upale bešike uz groznicu bez jasnog uzroka, posetite lekara u roku od 24 sata.

Brza reakcija na simptome te rani početak lečenja upale mogu sprečiti infekciju bubrega koja se može razviti iz ovakve vrste upale. Naime, infekcije bubrega vrlo su bolne te mogu biti opasne zbog raznih zdravstvenih komplikacija.

Plač, buđenje, vrištanje: Evo šta da uradite kako bi vaše dete mirno spavalo!

foto: Shutterstock

Reagujte na vreme i sprečite veće probleme

Upala bešike naziva se i cistitis, a infekcija mokraćnog kanala takođe je jedan od naziva koji se može koristiti za isti problem. Isto tako, infekcija mokraćnog kanala može se proširiti na bubrege i tada je reč o pijelonefritisu.

Upalu bešike kod dece prouzrokuju bakterije koje se normalno nalaze u crevima. Kada je u pitanju Ešerihija koli, simptomi često uključuju poteškoće sa mokrenjem ili upalu bešike posebno ako piškenje ne uspeva da otkloni bakterije pre nego što se prošire u bešici.

Nekada telo uspešno uspe da se obrani od bakterija, ali nekad ipak dođe do infekcije. Loši higijenski uslovi jako često dovode do ovakvih opasnosti.

Roditelji će se obradovati: Ako vam se dete upiški u krevet, ovo je rešenje za uprljani dušek! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs