za široki osmeh

9 stvari koje privlače sreću: Ako ovako uredite dom, zračićete pozitivnim energijom!

Kako ćete urediti kuću da ne bude samo lepa, nego da vas prvenstveno čini srećnijim, pokazuju rezultati brojnih istraživanja

Enterijer
19:02h Autor:
9 stvari koje privlače sreću: Ako ovako uredite dom, zračićete pozitivnim energijom!
Foto: Shutterstock

Kod kuće je najlepše, barem se tako kaže. Ali, nije svejedno kako ćete urediti prostor u kojem najviše boravite.

Trajne biljke

Osim što će izgledati lepo u kući, jedno američko istraživanje pokazalo je da žive biljke u stanu pomažu da se osećamo srećnije. Sobne biljke dodatno pomažu kod smanjenja stresa. Zato, trk do cvećare!

Lične fotografije

Naučnici sa Univerziteta Portsmouth otkrili su da posmatranje fotografija deluje kao uteha kada smo u melanholiji i pomaže kod depresije.

Stavite u svoja četiri zida fotografije na kojima su zabeleženi lepi trenuci - koji vas usrećuju i nasmejavaju. Naročito su poželjne stare fotografije, na primer iz detinjstva – koje nepogrešivo bude osećaj sreće.

Idealne za svaki dom: Najlepše ideje za postavljanje ležaljke u sobi!

foto: Shutterstock

Zeleni ili žuti zid

Koja boja zidova prevladava u vašem stanu? Naučnici sa Univerziteta Vrije u Amsterdamu otkrili su da žuta i zelena boja najviše od svih boja bude osećaj sreće.

Tinejdžerska soba koja odiše šarmom: Roditelji, uredite im kutak ovako i biće oduševljeni!

foto: Shutterstock

Sveće s mirisom vanilie

Sveće uopšte pružaju prijatnu atmosferu u kući. Međutim, jedno istraživanje sa Univerziteta Oxford istraživalo je različite mirise. Otkrili su da nam miris vanile pomaže da se opustimo se te nam poboljšava raspoloženje.

Pisanje dnevnika

Da li pisanje dnevnika može da vas usreći? Može, i te kako. Naučnici su u jednom istraživanju otkrili da deluje na psihu poput razgovora s prijateljima.

Zapisivanje pozitivnih razmišljanja o budućnosti, kao i čitanje zapisa, čini nas još srećnijim.

Miris cveća

Ne čini nas samo cveće srećnim – i parfemi ili osveživači vazduha s cvetnim mirisima (poput mirisa ruže) bude u nama osećaje sreće, otkrili su naučnici.

Cveće za srećnu porodicu: Božur privlači obilje u dom a kaktus lošu energiju!

foto: Shutterstock

Pospremljen krevet

Sigurno vam se dešava da ujutru u žurbi zaboravite da popsremite krevet. Jedno istraživanje pokazalo je da su ljudi koji ujutro spremaju krevet srećniji od onih koji to ne rade. U tom istraživanju (portala Hunch.com) učestovalo je 68.000 ljudi, a pokazalo se da bismo zaista trebali odvojiti za pospremanje dva minuta ujutro.

Ideje za uređenje: Pet trikova da mala soba izgleda veće! (FOTO)

foto: Profimedia

Domaće životinje

Ono što smo u srcu oduvek znale, sada je dokazalo i Američko psihološko društvo: vlasnici domaćih životinja imaju više samopouzdanja te bolje društvene kompetencije.

Šta sve stane u kućicu od samo 24 kvadrata: Luksuzni dom na točkovima! (FOTO)

foto: Shutterstock

Manje je više

Izreku „Manje je više!“ sigurno niste prvi puta čuli. Definitivno je treba uzeti k srcu kad je reč o vašoj kući. Previše predmeta u stanu ( naročito raznog kičeraja) podiže nivo hormona stresa. Dakle, što je više stvari u stanu, toliko ste nesrećniji. Razlog: ljude nered asocira na neuspeh.

Mediteranski stil: Kako da uredite dom kao najlepšu kuću na moru! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs