sjajna rešenja

Tinejdžerska soba koja odiše šarmom: Roditelji, uredite im kutak ovako i biće oduševljeni!

Početak školske godine je idealno vreme za promene u tinejdžerskoj sobi kako bi se što brže vratili obavezama posle letnjeg raspusta.

Lifestyle
21:33h Autor:
Tinejdžerska soba koja odiše šarmom: Roditelji, uredite im kutak ovako i biće oduševljeni!
Foto: Profimedia

Tinejdžerska soba je veoma važno mesto u njihovoj svakodnevici pa prilikom uređenja roditelji treba da se vode željama i potrebama dece sa jakim naglaskom na funkcionalnost prostora i, svakako, poštovanja individualnosti.

Kad je reč o uređenju sobe za "veliku decu", nema strogih pravila - sve je dopušteno.

Soba mora biti jedinstvena, otkačena, kul, zabavna. Deca u tom periodu života vole da se ističu među vršnjacima, te im dozvolite da i njihova soba bude upravo takva, unikatna. Njihova soba mora da bude prostor u kojem će zaista da budu svoji, a roditelji bi trebalo da uvaže želje i sugestije svog deteta.

Čak i ako niste oduševljeni idejama vašeg tinejdžera, bitno je da pronađete kompromis jer je reč o sobi u kojoj provode najviše slobodnog vremena: to je ambijent u kojem uče, odmaraju se i zabavljaju te treba biti uređen po njihovoj meri da bi se osećali prijatno i izrazili svoju kreativnost.

Tinejdžerske sobe imaju poseban šarm: sve što tinejdžeri požele da imaju u svojoj sobi je okej jer enterijer treba da odražava njihov karakter i trenutne potrebe.

Ideje za uređenje: Pet trikova da mala soba izgleda veće! (FOTO)

Neki tinejdžeri, što je sasvim u skladu s njihovim buntovnim godinama će poželeti i poneka ekstravagantna rešenja poput npr. zida obojenog u crno ili neobičnog nameštaja, a čak i ako se njihovim roditeljima to ne sviđa, trebalo bi da poštuju njihove zahteve ili nađu kompromis koji će zadovoljiti obe strane.

Krevet mora biti udoban, a kod kupovine treba voditi računa o odabiru kvalitetnog jastuka kako bi imao miran san.

Prilikom odabira položaja radnog stola, bitno je da se pravilno postavi u odnosu na izvor prirodne svetlosti. Kako je većina roditelja limitirana prostorom, pokušajte maksimalno iskoristiti svaki deo sobe.

Ovo je spavaća soba Zorannah: Udobno, moderno, praktično! (FOTO)

Zato ispod i iznad radnog stola stavite police, a krevet uza zid te ga možete vizuelno odvojite i nekim pokrivačem (naravno, ako se ta ideja sviđa vašem detetu). Ako im nedostaje prirodne svetlosti, na jedan zid možete staviti LED lampe skrivene iza prozora napravljenog od pleksiglasa.

Ova instalacija mogla bi da se ukrasi i oslika pa da na nju stave planete (za ljubitelje astronomije), pogled na Pariz (za one romantične), ili nešto drugo što bi voleli tinejdžeri.

Džabe im zvocate: Tinejdžeri isključe mozak kada im roditelji popuju!

foto: Profimedia

Potrudite se da pronađete mesta u sobi i za kutak za druženje, što je vrlo bitan deo tinejdžerske sobe, pa možete da postavite mini garnituru za sedenje ili velike jastuke na pod. Ili barem pripremite posebne prekrivače, rasvetu i dekoracije koje će njihov krevet za spavanje preko dana pretvoriti u prijatnu sofu za prijatelje.

Spavaća soba: Uz nekoliko trikova, postaće vaš omiljen kutak u stanu! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs