svi ga napali

Otac je zabranio ćerki (9) da jede grickalice i smanjio joj porcije: A onda je majka povukla ovaj potez!

Iako je tvrdio da je imao najbolju nameru, korisnici ove platforme su ga oštro osudili

Vaše dete & vi
12:41h Autor:
Otac je zabranio ćerki (9) da jede grickalice i smanjio joj porcije: A onda je majka povukla ovaj potez!
Foto: Shutterstock

Jedan otac (34) iz Amerike je odlučio da svoju devetogodišnju ćerku podvrgne posebnom režimu ishrane jer je video da ima masne naslage na stomaku.

Naime, otac joj je zabranio konzumiranje svih grickalica, smanjio količinu porcija i upisao je u teretanu, što je i priznao na platformi Reddit.

Njegova devojčica, koju je imenovao samo s M, plakala je u strahu da će je ljudi mrziti zbog gojaznosti. Majka je zabranila bivšem suprugu da viđa ćerku dok ne promeni stavove.

Otac se branio kako je mislio da njegova bivša supruga ne živi zdravi život s ćerkom, kao i da 90 minuta aktivnosti nedeljno nije dovoljno za devojčicu.

Nakon što majka devojčice nije prihvatila njegove savete, on je odlučio da uzme stvar u svoje ruke tako što joj je smanjo porcije danima kada je kod njega.

Takođe, počeo je da joj pakuje laganiju užinu za školu poput šargarepe, jogurta i pileća prsa, zabranivši joj da kupuje sama brzu hranu.

Osim ishrane, uneo je promenu i kada je reč o fizičkoj aktivnosti, te ju je odveo u teretanu na treninge roditelja i dece četiri puta nedeljno. Taj potez joj je objasnio kao rad na sebi za budućnost i psihičku i fizičku aktivnost.

Međutim, stvari su eskalirale kada je devojčica otišla da prespava kod drugarice, a on joj je spakirao humus i povrće za užinu.

3 napitka sa đumbirom koja dižu iz mrtvih: Imaćete najjači imunitet, svi virusi će vas zaobići! (RECEPT)

foto: Shutterstock

"Malo se bunila što nema slatkiša, ali nije bilo ništa strašno", tvrdi otac.

Nije očekivao da će ga bivša žena narednog dana nazvati uzrujana i reći mu kako su deca upoređivala svoje grickalice za gledanje filma, a M je ostaloj deci rekla kako će biti nezdravi i debeli zbog onoga što su im roditelji spakovali.

Malena je dodala da ona mora da jede povrće kako bi smršala i kako ne sme da jede kokice, a otac tvrdi da joj tako nešto nikada nije rekao.

U trenutku kada je odbila da jede picu, roditelji njene drugarice pozvali su njenu majku koja je odmah došla po nju.

Devojčica je uplakana rekla kako se boji da jede bilo šta što je nezdravo jer će se ugojiti, a onda će je svi mrzeti.

Ispričala je majci kako se hrani kod oca i kako odlazi na treninge. Otac je pokušao majci sve da objasni, ali ona mu je zabranila viđanje rekvaši da je 'emotivno uništava".

Otac tvrdi kako njegova ćerćica nije potpuno zdrava jer je očigledno da ima višak kilograma, a korisnici Reddita napali su ga da će na ovaj način M razviti poremećaj u ishrani.

"Čoveče, njoj je devet godina. Možda je malo punija, ali plakala je i plašila se hrane. Uništavaš joj život." "Ne bi trebao uopšte da budeš blizu ćerke dok ne rešiš svoje probleme. Tek joj je devet godina!" "Zapravo, mislim da te uopšte nije briga za njeno zdravlje. Samo ti je bitno kako je drugi gledaju. Ovo je grozna lekcija detetu i definitivno plodno tlo za razvijanje poremećaja u ishrani u budućnosti. Kontrola porcija je dobra stvar, jesti zdravo je bitno, ali dovesti ih do toga da se boje hrane je jako loše."

Ovaj čaj je pravi lek za višak kilograma i smirivanje nervoze: Samo vam trebaju orasi i voda! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs