zanimljivo otkriće

Roditelji, bićete ponosni na njih: Bebe rođene sa velikom glavom postaju uspešniji ljudi!

Bebe rođene sa velikom glavom su inteligentnije i imaju veće šanse da žive uspešnijim životom

Vaše dete & vi
11:13h Autor:
Roditelji, bićete ponosni na njih:  Bebe rođene sa velikom glavom postaju uspešniji ljudi!
Foto: Profimedia

U detinjstvu su vas možda zadirkivali da vam je glava velika, ali sada možete hodati s visoko uzdignutom glavom, jer je baš ona predispozicija za dobre stvari u kasnijem životu.

Istraživanje je sprovela jedna firma u Velikoj Britaniji, koja izučava kako genetske predispozicije i izloženost okolini utiču na razvoj bolesti pa su zaključili da je visoki stepen inteligencije povezan s volumenom mozga.

Istraživanje su sproveli kako bi otkrili vezu njihovog gena, te psihičkog i fizičkog zdravlja u odnosu na smer kojem će im život otići.

Specijalista dečje i adolescentne psihijatrije otkriva: Neka se deca "pomuče", ne treba sve na tacni da im se servira!

foto: Profimedia

Za ovo istraživanje, naučnici iz Velike Britanije, Nemačke iAmerike, pod vođstvom Univerziteta u Edinburhu, analizirali su podatke 100,000 Britanaca između 37 i 73 godine, a pola miliona uzoraka uzeto je iz prethodnih istraživanja.

Proučavali su ispitanike na nekoliko načina, testirajući faktore poput verbalnog i numerološkog snalaženja, refleksa, odnosno vremena koje im je potrebno za reakciju, pamćenja i mogućnosti učenja.

Rezultati su objavljeni u magazinu Nature journal, Molecural Psychiatry, a piše da su pronašli veliku povezanost između obima glave i kognitivnih sposobnosti u detinjstvu.

Prosek za obim glave beba 36 cm za dečake i 35 cm za devojčice, a oni rođeni s većim glavama pokazali su se uspešnijim. Imali su bolje obrazovanje, bolje poslove i slično.

Beba o kojoj bruji ceo svet: Sa samo 8 meseci postala hit na internetu! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs