Humanost na delu

Ćelava princeza ohrabrila bolesnu devojčicu: Izabelin (5) najlepši dan u životu! (FOTO)

Kada su otišli na snimanje, Izabela je bila jako nervozna, jer nije znala šta je čeka, i odbijala je da skine kapu. Ali sve se to promenilo kada je ugledala omiljenu princezu bez kose
Vaše dete & vi
00:18h Autor:
Ćelava princeza ohrabrila bolesnu devojčicu: Izabelin (5) najlepši dan u životu! (FOTO)
Foto: Facebook / Mother Hubbard Photography

Petogodišnja Izabela Harvi već drugi put je obolela od leukemije, a usled bolesti joj je opala kosa. Zbog toga je bila užasno nesrećna, ali sve se to promenilo kada je upoznala ćelavu Pepeljugu, jednu od svojih omiljenih Diznijevih princeza.

Naime, Izabeli je prvi put dijagnostifikovana bolest kada je imala 3 godine, ali tada je bila previše mala da bi se osećala nesigurno zbog gubitka kose, kaže njena mama Pina. Međutim, pre tri meseca, bolest joj se vratila.

Zašto plačeš, tata? OVDE pročitajte poslednje reči devojčice preminule zbog greške lekara koje će da otopi i najledenija srca.

"Ovoga puta, čitavo iskustvo je potpuno drugačije, jer je starija. Sada, sa 5 godina, Izabela je izgubila samopouzdanje jer joj je opala kosa. Mnogo joj je teško. Uvek nosi kapu i nikada je ne skida u javnosti", izjavila je Pina.

U novembru joj se drastično pogoršalo stanje, pa je morala da provede dve mučne nedelje u bolnici.

"Bile su to dve nedelje pakla za nju", otkriva mama. Kako bi oraspoložila svoju ćerku, Pina se povezala sa organizacijom "Srce nade Đane Nikol" koja pomaže deci koja se bore sa kancerom i njihovim porodicama. Ova organizacija je kontaktirala fotografa Alanu Habard, koja je i sama veliki obožavalac Diznija i specijalizovana je za fotografisanje na temu princeza.

Kako je jedna devojčica odlučila da pokloni svoju kosu bolesnoj deci saznajte OVDE.

Svi zajedno organizovali su fotografisanje za malu Izabelu, a kada je ono trebalo da se održi, desilo se pravo čudo - Izabeli je bilo bolje i puštena je iz bolnice dan ranije.

Kada su otišli na snimanje, Izabela je bila jako nervozna, jer nije znala šta je čeka, i odbijala je da skine kapu. Ali sve se to promenilo kada je ugledala omiljenu princezu bez kose.

"Kada je Izabela ugledala da ni Pepeljuga nema kosu, njen izraz lica bio je neprocenjiv. Osetila je i da ona može da bude princeza", rekla je mama Pina i dodala:

"Više nije bila nervozna, smejala se i bila je smirena. Odmah je skinula kapu. Kao da je postala potpuno druga osoba."

OVDE pročitajte dirljivo pismo koje svaka žena treba da pročita - tata objašnjava ćerki šta prava lepota.

Fotografkinja je izjavila da je model koja je glumila princezu odmah pristala da nosi kapu sa kojom će da izgleda kao da je ćelava.

"Izabela nije znala da je princeza u stvari nosila kapu sve vreme. Samo je pomislila koliko je lepa princeza, a uopšte nema kosu", izjavila je Habard. Takođe, Alana je odlučila da ubaci različite pozadine na fotografijama, jer je Izabela oduvek želela da putuje, ali zbog njenog zdravstvenog stanja to nije bilo moguće.

Otopiće vam srce - mačka se ne odvaja od autistične devojčice.

Devojčicina majka je rekla da se Izabela oduševila fotografijama čim ih je videla, i da su joj one mnogo pomogle.

"Želim da ona bude zdrava i srećna. Da li ima ili nema kosu, nije neka razlika za mene. Ali, ovo joj je definitvno pomoglo da joj poraste samopouzdanje koje joj je bilo neophodno i da uvidi da svako može da bude lep, sa ili bez kose", zaključila je Pina.

OVDE pogledajte bolesnu devojčicu koja je snimila video podrške deci oboleloj od raka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs