Ukoliko niste znali

Čist dom za bolju narednu godinu: Oslobodite svoj um za sveže ideje, ali i prostor u kom živite!

Kako biste ostvarili svoje ciljeve i u novu godinu ušli manje opterećeni, trebaće vam dovoljno fizičkog prostora
Enterijer 10.12.2014. - 21:39h Autor: covermagazin.com
Foto: Shutterstock

U pripremama za novu godinu moraćete da ostavite prostora za nove pustolovine i mogućnosti u svome životu. A, sve započinje čistoćom i organizacijom.

 

Očistite raspored
Započnite s oslobađanjem vremena. Sednete za kompjuter kako biste na brzinu nešto pogledali i primetite kako je prošlo već dva sata? Ili odlučite da pogledate jednu TV emisiju i zanesete se, te provedete celo veče uz televiziju? Odgledate tri prosečno loše serije i tako vam prođu tri sata. Vreme je jedinstven poklon koji imamo, ali prolazi bez obzira na to da li ga koristimo savesno ili ga trošimo uzalud. Ne možete da se vratite unatrag i da ga bolje iskoristite.

 

Rešite je se što pre - OVDE saznajte zbog kojih šest stvari vašim domom vlada negativna energija.

 

Ako ste uvek u manjku s vremenom, predlažemo da sledećih 15 dana vodite beleške o tome na šta ga trošite. Neka beleške budu u petnaestominutnim intervalima. Zapisujte sve ono što ste radili svakih 15 minuta. Na ovaj način ćete uočiti na šta trošite najviše vremena i šta možete da učinite da postanete organiziraniji.

 

Očistite životni prostor

Drugo područje koje treba da očistite pre Nove godine je vaš dom, kako biste životni prostor učinili što ugodnijim. Tokom godine ste verovatno nagomilali mnoge sitnice koje vam ničemu ne služe, te mnoge papire, novine i slične stvari koje nikako da bacite. Možda ste kupili novu odeću, ali ostavili staru u ormaru da vam pravi gužvu. Iskoristite priliku i prođite kroz sve svoje stvari, organizujte ih, rešite se onih koje vam ne služe nego stvaraju nered, te kreirajte i fizički novi prostor u svom životu.

 

Možda se ovo čini nevažnim, ali kako biste ostvarili svoje ciljeve i u novu godinu ušli manje opterećeni, trebaće vam dovoljno fizičkog prostora. Na taj vas način vaše okruženje neće opterećivati, nego će postati prostor koji podupire sveže ideje.

 

OVDE saznajte 7 najvažnijih principa za privlačenje novca u dom.

 

Smanjite krug prijatelja ili ga povećajte
Postavite sami sebi pitanje: „Ko podupire moje izbore, a ko mi otežava život?“. Ponekad stari prijatelji znaju da postanu kamen spoticanja, neki odnosi iscrpljuju vašu energiju, te vam onemogućavaju rast. S druge strane, neke osobe mogu pozitivno da utiču na vas, čineći vam život mnogo lakšim. Ne morate nekoga da trpite samo zbog toga što se znate godinama.

 

Drastični potezi nikada nisu dobrodošli. Ne treba nekome da kažete u lice sve što se u vama nakupljalo godinama, ali možete da smanjite učestalost viđanja ili suptilno izbegavati tu osobu.

 

Kada ste s nekim ljudima, budite potpuno prisutni i dobronamerni. Ako se s nekim družite samo da biste kasnije tu osobu mogli da ogovarate, to iscrpljuje više vas nego nju. Ako o nekome pričate loše nakon susreta, to je znak da s tom osobom treba da prestanete da se družite ili prihvatite je takvu kakva jeste.

 

OVDE saznajte kako da prepoznate energetske vampire i ograničite kontakt sa njima.

 

Sredite svoj unutrašnji mir
Do Nove godine ostalo je još dovoljno vremena da stignete da popravite učinjeno ili nadoknadite propušteno, ali da biste to mogli da uradite morate da znate gde ste pogrešili, šta ste odradili polovično, kao i šta biste hteli da učinite pre Nove godine.

 

1. Veštine

– napravite spisak tehničkih veština koje ste stekli u ovoj godini. Uzmite u obzir sve tečajeve, seminare, usavršavanja i slično.

 

2. Uverenja – šta se promenilo, da li ste pomerili svoje granice ili ste ih još više stegli?

 

3. Zahvalnost – na čemu ste u životu zahvalni? Spisak stvari na kojima ste zahvalni biće vam vodič u sledećoj godini.

 

Ukoliko žudite za promenom, OVDE saznajte čega najpre treba da se oslobodite!

 

4. Postignuća – zajedno sa listom stvari na kojima ste zahvalni, odvojite malo vremena i da zapišete ciljeve koje ste ostvarili, iskorišćene prilike.

 

5. Naučene lekcije – na kraju zapišite sve šta ste naučili u ovoj godini. Trebalo bi da iskustveno budete bogatiji, pa napišite tačno koja su to vaša nova iskustva i pouke iz njih.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...