OVA MAMA DOPUŠTA SVOJOJ DECI DA SAMI ODLUČE KADA ĆE NA SPAVANJE: "Oni najčešće zaspu negde oko 1h iza ponoći"

Nik ima neobičan sistem vaspitanja i on se zasniva na tome da deca sama odlučuju kada je vreme da idu na spavanje

Vaše dete & vi
13:48h Autor:
OVA MAMA DOPUŠTA SVOJOJ DECI DA SAMI ODLUČE KADA ĆE NA SPAVANJE: "Oni najčešće zaspu negde oko 1h iza ponoći"
Majka 3 dece pušta deci da sami odluče kada će na spavanje, Foto: Printscreen/Facebook

Svi dobro znamo za pravilo "u devet u krevet" koje se odnose za naš podmladak. Međutim, većina nas krije da kod kuće imamo male "manipulatore" koji na spavanje idu neretko oko 22h ili 23h.

Danas vam donosimo priču o majci, zbog koje ćete se osećati dobro. Naime, ova žena je javno istupila sa priznanjem da svojoj deci dopušta da sami biraju kada će da idu na spavanje, a često se dešava da ona zaspu i oko 1h iza ponoći.

Nik Beskobi je majka troje dece i često za sebe kaže da je "noćna ptica" koja je odlučila da svojoj deci "ne nameće vreme za spavanje" već im dozvoljava a sami odluče kada će ići na spavanje, dok oni to urade tek kada se osete izuzetno umornim.

Iako zna da je verovatno roditeljima daleko lakše ako im deca idu na spavanje svako veče u 21h, ali ona je odlučila da iz svog vaspitanja izbaci elemente kontrole te deci pušta popunu slobodu u izboru vremena odlaska na spavanje, ali i vremena za hranjenje.

Nik koja školuje svoju decu kod kuće, kaže da shvata kako je roditeljima lakše da imaju, na primer, 2 ili 3 sata u miru, bez dece uveče, ali da to ne podržava.

"Moja deca idu kasno u krevet i kasno se bude i to je uredu," priznala je.

Nik kaže kako je primetila da su njena deca procvetala kada je iz vaspitanja izbacila elemente kontrole i nametanja određene rutine ponašanja.

Ipak jedno pravilo postoji: uveče je zabranjeno gledanje televizora ili mobilnog telefona, kao i kompjutera jer bi ih to, prema njoj, dodato razbudilo. Umesto toga, deca uveče mogu da čitaju ili da se igraju kreativnih igara sve dok se ne osećaju dovoljno umorno da odu na spavanje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs