ISKRENA

ONAJ KO KAŽE DA JE MAJČINSTVO DIVNO TAJ LAŽE KAO PAS: Reći ću vam istinu, a vi ćutite ako smete!

To što vidite na Instagramu nije realan život, poručuje ona

Vaše dete & vi
Autor:
ONAJ KO KAŽE DA JE MAJČINSTVO DIVNO TAJ LAŽE KAO PAS: Reći ću vam istinu, a vi ćutite ako smete!
Foto: Shutterstock

Često na Instagramu možemo videti nasmejane novopečene mame koja sve postižu, nisu iscrpljene i uvek su tip top skockane. Jedna mama odlučila je da im stane na put i "raskrinka" ih. Kaže da je takav, savršeni život daleko od realnosti.

"Svako ko kaže da je majčinstvo savršeno i predivno, laže. I sama sam majka 2 dece i to ne znači da ja svoju decu ne volim, ali da se ne zavaravamo, majčinstvo je prepuno izazova i na momente i te kako teško", započinje ona svoju priču.

Svaki dan se toliko trudim, celim svojim telom, da pružim svojoj deci sve što im treba. Ovo je realan život", poručuje mama Ana.

Ovako izgleda majčinstvo kada to niko ne gleda

"Kada vas niko ne osuđuje zbog vaše odeće, frizure, šminke, nesređene kuće ili toga što su deca neposlušna. To se sve dešava nakon posla, kada odete po decu u vrtić, nakon dva stresa u 20 minuta. Niko vas ne gleda kada pripremate večeru za svoju porodicu, kada čistite kuću, kada držite jedno, a pokušavate smiriti drugo dete. To je osećaj iscrpljenosti. To je preplavljenost. To je osećaj poraza. To je ljubav prema vašim bebama. To je situacija u kojoj se trudite da date svoj maksimum da ispunite sve obaveze koje dan nosi, da pružite bebi sve što joj treba - čak i kada iznutra raspadate. To je momenat kada je mamama potrebno dva minuta ćutanja, daleko od sveta, nakon čega ona udahne duboko, povrati snagu i nastavi da obavlja kilometarski dugačak spisak obaveza koje još mora da završi pre nego što spusti glavu na jastuk i zaspi. Ovo sve je pozadina koja se na Instagramu ne prikazuje. Uprkos lepim i stilizovanim fotografijama."

"S druge strane tu su i oni predivni momenti sa vašom decom, neizmerna količina ljubavi koju osećate prema jednom biću. Ta sreća se ne može opisati rečima, ali želim da znate, pogotovo novopečene mame da nije sve med i mleko. Nije konstantno uživanje, i to je ono što me najviše izuđuje na društvenim mrežama."

Mama, Iscrpljenost, iscrpljena mama, umorna majka, Žena, umor
foto: Shutterstock

Niko vam to ne kaže, ali ja hocu...

Sa svakog letovanja sa decom sam se vratila umornija nego što sam otišla. Bar jedno dete je dobilo dijareju, alergiju, temperturu ili palo i povredilo se. Ili nam se pokvario auto ili je pukla guma.

"Znam da ovo čitate i uzimate sa rezervom. Ali, to je realan život. Koliko je majčinstvo prdivno, toliko je i teško i sasvim je ok osećati se isrplljeno, besno i ljuto u nekim momentima. Ovo pišem jer želim da znate da niste same i da svaka, ali baš svaka mama prolazi kroz ove faze, samo što neke o tome iskreno govore, dok druge radije biraju da sve maskiraju savršenim slikama na Instagramu.

Ova objava je izazvala ogromnu pažnju i lavinu komentara. Mišljenja su podeljena, dok se jedni u potpuosti slažu sa njom, drugi misle da ipak malo preteruje. A mi želimo da čujemo vaše mišljenje?

Da li je majčinstvo zaista tako naporno?

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs