Priručnik za bebe

Mali saveti za bebine prve šetnje

Pored toga što će ta mala promena sredine pozitivno uticati na bebino zdravlje i stimulisati sva njena čula, boravak na vazduhu će pomoći da beba lakše zadrema
Vaše dete & vi
16:02h
Mali saveti za bebine prve šetnje

Umesto da se sa bebicom dosađujete kod kuće, spremite se za šetnju kako biste obavili kupovinu, svratili do prijateljice ili da samo udahnete malo svežeg vazduha. Međutim, spremanje za šetnju su drugačije kada ste solo i kada treba da vodite računa o jednom malom biću, a Roni Džej u svojoj knjizi Bebe - vodič za početnike skreće pažnju na korake koje treba preduzeti pred izlazak.

Menjanje pelene

Iako smatrate da možda nije neophodno, zamislite scenu kada čulom mirisa shvatite da je vaše dete bilo vrlo vredno i da morate hitno da mu promenite pelenu na otvorenom. Zato nekoliko minuta posvetite toj aktivnosti kako se kasnije ne biste kajali zbog svoje nepromišljenosti.

Spremite kolica

Malo je verovatno da ćete sa bebom u naručju uspeti da jednom rukom rasklopite kolica. Vaše mezimče će vas propisno ometati u tom pokušaju, a ništa nije bolje ako pokušate da ih rasklopite u prisustvu još neke osobe, jer će nastati prava gužva.

Procena temperaturne razlike

S obzirom da je nastupilo lepo vreme, nema potrebe da bebi oblačite dodatnu odeću. Ipak, tokom najvećeg dela godine moraćete da joj obučete neku dodatnu stvarčicu jer je razlika između spoljne temperature i one u kući nije zanemarljiva.

Bezbedno smeštanje u kolica

Kako biste bili sigurni da beba neće ispasti tokom vožnje ili se upetljati u unutrašnji mehanizam kolica, kaiševe i sklopke pričvrstite na propisan način. To će naročito pomoći kod neravnog puta ili ako naglo ubrzate korak.

Ćebence

Ako niste sigurni u pogledu spoljne temperature, bebu obucite laganije, a preko prebacite ćebe. Lako ćete ga skloniti ako primetite da je suvišno, a bolje je rešenje od deblje odeće koju ćete teško skinuti.

Natempirana šetnja

Ako se odvažite na kraći izlazak neposredno pred bebin obrok, očekujte da će vam ona svojim plačem zagorčati celu šetnju. Zato tempirajte šetnju tako da se na vreme vratite kući.

Povratak

Za slučaj da beba usput zadrema, ostavite je u kolicima kada se vratite kući. Dovoljno je da sklonite ćebence za slučaj ako mislite da će joj biti pretoplo. Kada je izvadite iz kolica, stavite je neko bezbedno mesto pre nego da počnete da ih rasklapate.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs