Rešenje za svaki problem

Odaberite pravu pozu

Za dobar seks potrebno je otvoriti vidike, biti spreman na ekspreminte i fokusirati se samo na čisto uživanje
Škola sexa
22:52h
Odaberite pravu pozu
Foto: Shutterstock

Da li tokom seksta želite da osetite veći užitak, priželjkujete bebu ili imate problema sa samouverenošću? Naučnici tvrde da za sve te probleme postoji vrlo jednostavno rešenje, a sve što cam je potrebno je odabir prave poze za seks.

Ako želite bebu Iako je istina da možete da zatrudnite tokom bilo koje poze, ipak postoji ona koju gotovo svi naučnici preporučuju. Seksolog Ejmi Levin (Amy Levine) kaže da je u ovome slučaju misionarska poza, u kojoj je muškarac gore, najbolji izbor.

”Stavljanjem jastuka ispod zadnjicece možete da je podignete i tako stvorite klizeći efekt koji će omogućiti plivačima da lakše pronađu put do jajašca. Osim toga u ovoj pozi sperma ide dalje pa samim tim lakše ostaje u vagini nego u nekoj drugoj pozi”, objašnjava Levin. Ejva Kedl (Ava Cadell), seks pedagog, napominje da ne treba zanemariti ni ulogu orgazma, jer je dokazano da žene koje dožive orgazam za vreme seksa lakše ostaju u drugom stanju.

Ako želite da budete samouverene u krevetu

Možda se za vreme seksa osećate pomalo nesigurno pa biste želele malo više samopouzdanja. Ako je tako Debi Herbenik (Debby Herbenick) autor knjige Ženski vodič za seksualno zadovoljenje (Because It Feels Good: A Woman's Guide to Sexual Pleasure and Satisfaction), ima rešenje. Sve što vam je potrebno je da se budete gore. “Ova poza u znatnoj meri može da pomogne u izgradnji samopouzdanja zbog činjenice da žena u ovom slučaju ima kontrolu nad situacijom. Namestite se tačno onako kako vama to odgovara. Poza prilikom koje je žena gore može izgledati tako da klečite, čučite ili ste okrenuti napred ili nazad.” Ako želite da osetite veći užitak Debi Herbenik kaže da poza u kojoj će žena osetiti najveći užitak može da bude ona koju nisu nikada ni probale. “Nazvana tehnikom poravnavanja, ova poza je odlična varijacija na misionarsku pozu i jedna od retkih poza za koju je istraženo da ženama olakšava doživljavanje orgazma. Ova poza znači da muškarac klizi prema napred s ramenima iznad partnerke, s tim da se ritam treba usporiti i prilagoditi i pritisak usmeriti na klitoris. Poza je usmerena ka stimulaciji klitorisa pa veliki broj žena oseća veće uživanje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs