Supermodel stvorio polemiku među majkama

Žizel Bundšen: Zlatni pirsing za 7 meseci staru ćerku

Danas mnogi roditelji smatraju bušenje ušiju bebama nepotrebnim i okrutnim činom. Polemiku je pokrenula jedna od najlepših mama, popularna brazilska manekenka
Šuška se
23:44h
Žizel Bundšen: Zlatni pirsing za 7 meseci staru ćerku
Foto: AFP

Od kako je po drugi put postala majka, najplaćenija manekenka sveta, Žizel Bundšen (Gisele Bundchen), obožava društvene mreže putem kojih sa prijateljima i fanovima deli fotografije svoje mezimice Vivijen Lejk (Vivian Lake).

Iako mnogi s nestrpljenjem iščekuju njene nove porodične fotografije, na poslednjoj koju je dugonoga Brazilka objavila na Instagramu, izazvala je podeljene emocije. Naime, idilična fotografija brižne majke koja u naručju drži lepu devojčicu zaista je emotivan prizor, ali ono što su svi primetili je nakit na ušima mamine mezimice. Žizel je odlučila da ćerki izbuši uši i ukrasi ih minđušama što je dovelo do negodovanja brojnih majki širom sveta koje takav čin smatraju nepotrebnim i pomalo okrutnim.

Da je reč o latino američkoj tradiciji za Dejli Mejl (Daily Mail) je potvrdila Roksana Soto (Roxana Soto), koautor knjiga za decu Latino porekla, dodavši kako je bušenje ušiju bebama u zemljama poput Brazila, Kolumbije i Venezuele potpuno normalno. Slična tradicija postoji i u našim krajevima. Vrhunac popularnosti dogodio se pre tridesetak godina, sve više majki odbija da na ovaj način kiti decu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs