Anđeosko lice, vragolast stil

Boho šik na brazilski način: Alesandra Ambrozio

Alesandra Ambrozio spada u red najplaćenijih i najseksepilnijih manekenki sveta, a popularnosti ove Brazilke doprineo je i nepogrešiv stil odevanja
Star look
02:44h
Boho šik na brazilski način: Alesandra Ambrozio
1 / 12

Alesandra Ambrozio (Alessandra Ambrosio) je sa samo 12 godina znala da će postati manekenka. Sa 15 je ova zanosna Brazilka počela da gradi karijeru, a danas je jedna od najuspešnijih i najplaćenijih manekenki sveta. Ona je anđeo kuće Victoria’s Secret, a u svom bogatom portfoliu Alesandra se može pohvaliti reklmanim kampanjama za kuće Next, Armani Exchange, Christian Dior, Ralph Lauren, stotinama naslovnica najprestižnijih modnih magazina, a pojavljivala se i na Pirelli kalendaru, mada je kompanija Guess zapravo lansirala njenu karijeru, kao što je to učinila Ani Beatriz (Ana Beatriz Barros) i Klaudiji Šifer (Claudia Schiffer).

Alesandra danas ima 31 godinu, pojavljuje se na svim događajima koji okupljaju zvezde takozvane A liste, a osim manekenkske karijere, ona je mama dve devojčice i poslovna žena, koja gradi svoj lifestyle brend ále by Alessandra. Zajedno sa Žizel (Gisele Bündchen), već pomenutom Anom Beatriz (Ana Beatriz Barros), Adrijanom Limom (Adriana Lima) i Izabeli Fontanom (Isabeli Fontana), Alesandra ili Ale, kako je poznata među modnim znalcima, spada u generaciju brazilskih superzvezdi, koje su početkom milenijuma pokorile modne piste i preplavile modne magazine. One su bile suprotnost bledim, lutkastim lepoticama iz nekašnjeg SSSR-a i kao takve brzo su prozvane Amazonkama, a zahvaljujući zavidnim oblinama, često ih porede sa supermodelima 90-ih.

Žena koja je desetinama puta nosila anđeoska krila i veš vredan nekoliko miliona dolara, privatno je uvek ležerno i svedeno obučena. Kao majka, naviknuta je da nosi najpre udobnu odeću, ali to ne znači da Alesandra ne obraća pažnju šta nosi. Naprotiv, uvek je u skladu sa aktuelnim trendovima, a uticaj kalifornijkog stila na boho način je više nego očigledan.

Tokom letnjih dana, Alesandra nosi kratke šortseve i maksi haljine, koje kombinuje sa najrazličitijim ešarpama i rimaljnkama. Podjednako voli da nosi i pastelne i jarke boje, a i kombinovanje printova joj nije strano. Rese su, takođe, jedno od obeležja Alesandrinog stila. Na crvenom tepihu neguje glamur starog Holivuda, često noseći duge i uske, ali elegantne haljine, što je dokazala i na proteklom filmskom festivalu u Kanu.

Alesandra poštuje određena modna pravila i čini se da je pravi esteta. Iako je često nenašminkana, što je odlika mnogih manekenki, nećete je videti u pocepanoj odeći, niti sa prljavom kosom. Iako je njeno telo na listi najpoželjnijih, kožu pokazuje samo kada je posao u pitanju ili neki formalni događaj koji zahteva dozu ekscentričnosti.

Alesandra obožava rodni Brazil, a najbolja drugarica joj je Ana Beatriz, sa kojom se slikala za magazine GQ, Photo, kao i za kampanje brendova Victoria’s Secret i Guess. Iako je stalno na meti paparaca, Ale se može pohvaliti dobrom reputacijom, te je najviše uhode kako bi uslikali šta Alesandra privatno nosi i omogućili muškarcima širom planete da se dive njenoj prirodnoj lepoti, koja podrazumeva redovno vežbanje, poravilnu ishranu i negu kose i kože. Alesandra je zaista manekenka za primer.

foto: zimbio

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs