iznela svoje iskustvo

Majka iskreno o trećoj trudnoći: Ako mi još jedna osoba kaže da uživam, udariću joj šamar!

Kad te neko pita koliko si trudna, nemaš pojma, ali nekako uspeš da se setiš termina i ponudiš taj datum

Vaše dete & vi
21:45h Autor:
Majka iskreno o trećoj trudnoći: Ako mi još jedna osoba kaže da uživam, udariću joj šamar!
Foto: Shutterstock

Majka i blogerka Ašleigh Vilkening opisala je na duhovit način kako izgleda treća trudnoća.

"Zvanično sam trudna. Znala sam to i pre nego što je to potvrdio test za trudnoću. Ovo je moja treća trudnoća u nešto više od tri godine i čini mi se da sam oduvek trudna. Neke žene vole da budu trudne. Ja? Ne, sigurna sam u to.

Ako mi još samo jedna osoba kaže da uživam u trudnoći, udariću joj šamar.

"Kako neko uživa u trudnoći? Tvoje telo nije tvoje i više nisi u mogućnosti da iskusiš najbolje u životu. Očekuje se da ćeš slediti podužu listu pravila i propisa. Alkohol? Suši? Ne. Kofein? Samo umereno. Riba? Određene vrste su prihvatljive. Svi dobri lekovi su izvan tvojih granica. Lista se nastavlja i nastavlja... Osim toga, toliko sam zauzeta trčanjem za dvoje male dece da ne mogu ni da pokušam da uživam u trudnoći".

Prva trudnoća - svi te maze, odmaraš! Tako novo. Tako slatko. Tako uzbudljivo. Svako te mazi, preopterećena si komplimentima i svi ti govore koliko sijaš. Ohrabruju te da se odmoriš. Niko ti ne dopušta da podigneš prst zbog straha od preterivanja. Religijski pratiš svoju trudnoću sa svim aplikacijama. Znaš tačno u kojoj si nedelji i koji plod se može uporediti s veličinom tvoje bebe. Ne možeš sebi da pomogneš, ali gledaš se u svakom ogledalu u nadi da ćeš uhvatiti kako raste tvoj stomak.

Dirljivo pismo majke troje dece: Zahvalna sam što imam celu kuću da čistim jer to znači da imamo dom!

foto: Shutterstock

Druga trudnoća - u gužvi si jer brineš o starijem detetu! Ljudi se još uvek brinu, ali ne tako ekstremno kao prvi put. Ponude za pomoć još uvek stoje, ali sve ih je manje. U gužvi si jer se brineš za prvo dete, ali još uvek tu i tamo nađeš vremena za sebe. Malo ti je teže da sakriješ tvoj trudnički stomačić, rasteš puno brže nego prvi put. Tvoje uzbuđenje brzo odlazi u iscrpljenost. Svaka trudnoća svodi se manje više na isto i više niko ne obraća pažnju na tvoj stomak koji raste. Kao da je trajno povezan s tvojim središtem.

Treća trudnoća - gde su do vraga svi? Nikoga nije briga. Nema porodice i prijatelja, potpuno su nestali. Iako ti je sad potrebna pomoć više nego ikada, ponude ne postoje. Nemaš vremena za sebe i nema nade da ćeš spavati. Previše si zaposlena jer trčiš za dvoje male dece i održavaš svoj život. Jedina opcija je da i dalje nastaviš. Kad te neko pita koliko si trudna, nemaš pojma, ali nekako uspeš da se setiš termina i ponudiš taj datum. Ako stvarno želi da zna, neka računa. Trudnoća se vidi od samog početka. Izgubila si sve funkcije mokraćne bešike, stalno moraš u toalet bilo da si kijaula, smejala se ili samo zato jer moraš.

Akumulacija uznemirenosti: Istraživanje pokazalo da su majke sa troje dece pod najvećim stresom!

foto: Shutterstock

Kraj treće trudnoće - ne zanima me više kako izgledam! Na kraju trećeg tromesečja izgubila sam volju za brigom o sebi. Posebno me nije zanimalo kako izgledam. Ako se uklapa, nosiću. Sve mi je odlično zvučalo. Japanke su uvek moderne. Lako se obuju i ne gubim energiju. Ima puno toga što ne želim da nosim, ako bi trebalo da pokušam da se stisnem. Možda se moglo videti kako recikliram odeću u kraćem vremenu nego što je društveno prihvatljivo. Verovatno sam nosila iste stvari proteklih nekoliko dana. Ugodno je, a ne moram da se borim s izborom. Opet, nije me briga. A moja kosa? Ne mogu se setiti kada je bila spuštena poslednji put. Neuredan rep zauvek, ali ne onaj koji je šik i napravljen bez puno napora. Većinu dana izgleda kao neka neprepoznatljiva mrtva životinja na vrhu moje glave. Verujem kad jednom budem gledala fotografije iz ovog vremena da će mi biti žao što se nisam trudila više. Ovo je sada i nije me briga.

Trudnoća posle 35. godine: 7 nuspojava o kojima se ne govori često!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs