predivno

Dirljivo pismo majke troje dece: Zahvalna sam što imam celu kuću da čistim jer to znači da imamo dom!

U nastavku pročitajte pismo žene u kojem će se sigurno pronaći sve majke

Vaše dete & vi
Autor:
Dirljivo pismo majke troje dece: Zahvalna sam što imam celu kuću da čistim jer to znači da imamo dom!
Foto: Shutterstock

Diana Spalding pedijatrijska medicinska sestra i majka troje dece za Motherly je napisala listu stvari zbog kojih je zahvalna na majčinstvu.

Troje male dece, muž, puno radno vreme, kuća, pas i 1000 drugih slučajnih stvari koje zahtevaju pažnju. Puno je toga. Puno haosa, puno nereda i puno iscrpljenosti. Ali toliko je lepote u tom haosu. Kad se zaustavim i razmislim šta to znači, majčinstvo, oduzima mi dah.

Zahvalna sam na pantalonama s mrljama od trave na njima, jer to znači da se moja deca igraju u prirodi. Zahvalna sam na sudoperi punoj prljavog posuđa jer to znači da imamo hranu i da jedemo. Zahvalna sam na razdvajanju od dece jer to znači da moja deca idu u školu i obrazuju se.

Zahvalna sam na kafi. Jako. Jako sam zahvalna. Zahvalna sam na konstantnom pitanju "Zašto? Zašto? Zašto?" jer to znači da su moja deca strastveno radoznala o svetu. Zahvalna sam na poseti lekaru, jer to znači da imamo pristup medicinskom lečenju. Zahvalna sam što imam celu kuću da čistim jer to znači da imamo dom. Zahvalna sam što moj muž ne primećuje kad napravim novu frizuru jer misli da sam uvek lepa. Zahvalna sam na rokovima i sastancima i stresu izazvanom radom, jer to znači da imam posao koji volim koji mi je zaista važan.

I tek tako odjednom, plakala sam kao kiša: Poruka majke petoro dece koju sve stare, nove i buduće mame treba da pročitaju!

foto: Shutterstock

Zahvalna sam na toplim džemperima u hladnim danima. Zahvalna sam na neprestanom neredu jer to znači da imamo više nego što nam treba, a ne manje. Zahvalna sam što se nikada nisam osećala kao da imam dovoljno vremena u danu jer to znači da mi je život ispunjen. Zahvalna sam na vremenu kada mi ćerka odgovori jer to znači da se zauzima sama za sebe.

Zahvalna sam na vremenu kada se moje najmlađe dete mazi sa mnom i drži svoju glavu na mom vratu i ne želi da ga spustim dole jer se oseća sigurno kod mene. Zahvalna sam što se moj muž uzrujava kad ne provodimo dovoljno vremena zajedno, jer to znači da imam partnera koji me voli.

Zahvalna sam na tome što me otac jednom nedeljno zove tri puta jer znam da misli na mene i da me voli. Zahvalna sam na svom psu jer je jednostavno presladak. Zahvalna sam na stalnoj samokontroli da ne provodim previše vremena na telefonu jer to znači da imam pristup informacijama i tehnologiji. Zahvalna sam kad se moja deca raduju tati nakon napornog dana jer to znači da sam izabrala odličnog muža i još boljeg oca. Zahvalna sam na crvenom vinu, kaminu i siru. Zahvalna sam na apsolutnoj iscrpljenosti koju osećam na kraju dana jer to znači da sam živa.

Zahvalna sam na sićušnim rukama i glasnim glasovima koji me svako jutro prerano probude jer ne mogu da zamislim život bez njih. Zahvalna sam što učim pronaći lepotu u haosu. Jer je sve puno haosa, ali mnogo je više lepote.

Sticanje autoriteta bez vikanja i kažnjavanja: Ovako će vas dete slušati i više poštovati!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs