predivno

Pismo posle kojeg ćete najjače zagrliti svoju majku: Nemoj to više raditi, ne vidim tvoju težinu, bore i masnu kosu!

Ako ste se ikad osećale nesigurno zbog svog izgleda, morate pročitati ovo predivno pismo mami pisano iz dečje perspektive

Vaše dete & vi
Autor:
Pismo posle kojeg ćete najjače zagrliti svoju majku: Nemoj to više raditi, ne vidim tvoju težinu, bore i masnu kosu!
Foto: Shutterstock

Draga mama,

Opet se gledaš u ogledalo, dodiruješ stomak koji se trese i zasmejavaš me. Tako si smešna, mama! Ali ne smeješ se. Škiljiš kao kad mi seckaš nokte. Znam! I ja ću uhvatiti svoj stomak i zatresti ga. Ah, sada se smeješ! Ali mama, htela bih da možeš da vidiš ono što ja vidim kad te gledam. Meni si savršena. Mama, jesi li znala da niko drugi ne može biti biti moja mama osim tebe? Ne bih htela nijednu drugu mamu. Ne, ti si jedina.

Mi smo jedno za drugo. Meni si savršena. Ti si meni najbolja mama. I molim te, utišaj glas u svojoj glavi, ja sad govorim, ne ti! Ti si savršena jer si ti. Ne postoji niko ko može biti ti. Isto kao što nema nikog ko može biti ja.

Na nju uvek možete da se oslonite: 5 pitanja na koje samo majka zna odgovor!

foto: Shutterstock

Shvataš? Ne vidim tvoje mane; vidim samo tebe. Ne vidim tvoje greške; vidim samo svoju mamu. Ne vidim tvoju težinu i masnu maminu kosu; samo vidim ženu koja mi je dala život i trudi se da se osećam sigurno, voljeno i srećno. Žena s crvenkastim sjajem u kosi. Prelepa si. Mama, dok želim da se slikam tvojim mobilnim telefonom, a ti prekrivaš lice, ne želim da to radiš. Obožavam tvoje lice! Znam da je tvoje lice bolje od bilo čijeg. Poznajem tvoje lice bolje nego iko. Znam svaku boru i pegicu na tvom licu (imaš tačkice mama, baš si srećna!), i ja ih volim. Tvoje lice je najlepše od svih. To je lice u koje sam zaronila kad si me hranila kao bebu. Tvoj osmeh me je hranio više nego tvoje hranjivo mleko. Lice s najmekšim usnama koje su poljupcima oterale moje brige. Lice koje sam tražila kad sam čekala u vrtiću i trčala sam prema njemu i u tvoje ruke pune ljubavi. Lice koje pogledam kad tražim potvrdu, ili samo da proverim je li ono što želim da uradim dobra ili šašava ideja. Lice koje sam pomazila uspavanom rukom kad sam htela da zaspim i koje sam potražila prvo čim sam se probudila jer si me premestila u moj krevet, ponovo. Molim te, nemoj to više raditi.

Tvoje lice je lepše od duginog repa od malog ponija. I mama, to je najlepši poni ikad! Ne vidim ono što ti vidiš. Kad se pogledaš u ogledalo, vidiš samo strije, bore, nesavršenosti. Kad te ja pogledam, sve što vidim je jaka, sposobna žena koja daje, ljubazna je, puna ljubavi, smešna i lepa u svom 'to je moja mama' načinu. Ali i umorna. Da, oprosti zbog toga. Za mene, niko nije lepši od moje mame. Voljena si. Kad se gledaš u ogledalo, nadam se da se osećaš voljena, kao što se ja osećam kad me gledaš. Jer jesi. Toliko jako, jako, jako, jako, jako puno. Volim te svim srcem svojim. Stoga, mama, kad se pogledaš u ogledalo, želim da zamisliš da sam ja ogledalo. Želela bih da vidiš to što ja vidim. Želela bih da voliš sebe kako te ja volim. Jer mama, za mene si savršena, i jako si lepa. Volim te. Voli me.

Njihova snaga nema granice: 5 pouka koje svaka samohrana majka treba da usvoji!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs