Otvorio dušu

Neverovatan život Pola Makartnija: Neke priče su toliko neverovatne da razmišljaš da li je moguće da su se desile! (FOTO)

Ser Pol Makartni (76) nedavno je objavio novi, 18. album koji promoviše turnejom po Evropi, a povodom toga dao je veliki intervju za američki GQ.

Ljubimci
Autor:
Neverovatan život Pola Makartnija: Neke priče su toliko neverovatne da razmišljaš da li je moguće da su se desile! (FOTO)
Bitlsi, Foto: Profimedia

U njemu je otkrio puno do sada nepoznatih detalja o svom životu s Bitlsima i kasnijim muzičkim i drugim avanturama, kao što je saradnja s Kanje Vestom.

Tako kaže da se ne seća da je Džon Lenon stvarno došao na poslednji sastanak Bitlsa i rekao da je Isus, ali da je "bio tip koji bi to mogao da uradi", kao i da ga je odgovorio od toga da oboje izbuše rupe u lobanji - odnosno trepanaciju, drevni zahvat koji se koristio za lečenje raznih bolesti kao što su psihički poremećaji, glavobolje...

Makartni se prisetio kako su, pre nego što su postali slavni, imali seanse grupnog masturbiranja.

Životna priča Džona Lenona: Majka ga se odrekla, ljubav tražio u zagrljaju muškaraca i žena, svirepo ubijen! (FOTO)

"Bili smo u Džonovoj kući i umesto da se napijemo i zabavljamo, samo smo sedeli u mraku. Neko je počeo da masturbira i onda smo krenuli svi. S vremena na vreme neko bi samo rekao neko ime, npr: 'Brižit Bardo!' i svi bismo samo nastavili. Naravno, Džon je u jednom trenutku rekao: 'Vinston Čerčil' i svi bismo se smejali. Nismo to radili često, samo nekoliko puta", ispričao je Makartni. Što se tiče orgija, tvrdi da to nije bila njegova česta praksa.

"Bilo je grupi devojaka, ali orgije nisu baš moja stvar. Jednom smo bili u Vegasu i tip iz organizacije nas je pitao da li želimo prostitutke, naravno da smo pristali. Ja sam tražio dve. Bilo je to predivno iskustvo, ali to je najbliže što sam došao do orgije. Ne znam šta su radili ostali u svojim sobama. Mislim da je Džon više bio za takve stvari. Na primer, ženi bi se svideo i otišli bi kod nje kući, a onda bi suprug gledao. To se smatralo perverznim u to vreme", kaže Makartni.

Setio se i kako su se na prvim turnejama, pre svetske slave, svi zbližili jer su provodili puno vremena zajedno.

"Ako bi bilo hladno u kombiju na turnejama, jednostavno bismo se 'posložili' u sendvič jer je to bio jedini način da se zagrejmo. Zbog takvih smo stvari postali jako dobri i bliski prijatelji i mogli smo savršeno da funkcionišemo. Sećam se da smo bili smešteni u dva kreveta, i mislim da je Džordž doveo devojku tamo. Svi smo ćutali, osetili smo samo neke pokrete i znali smo da Džordž upravo gubi svoju nevinost. Nakon toga smo svi slavili", kaže muzičar, dodajući da ima toliko anegdota da se često pita da li se sve to stvarno dogodilo.

Žene koje su inspirisale najveće hitove: Pesma posvećena Brižit Bardo je dugo bila zabranjena!

"Ponekad pomislim: 'Da li sam upoznao Elvisa?', i znam da jesam. Ali, neke su priče toliko neverovatne da razmišljaš da li je moguće da je to istina", kaže.

Droge je takođe bilo koliko god su je hteli, iako Makartni nije bio tip koji bi se "navukao" na nešto. Svejedno, kad je jednom prilikom uzeo LSD, misli da je video boga.

Makartni je ispričao i kako se Kanje Vest ponudio da mu producira album.

"Pitao me da li želim da napišemo pesmu zajedno i pristao sam. Očekivao sam da ćemo sesti u studio i napisati pesmu na tradicionalan način, ali samo smo sedeli tamo, razmenjivali ideje, a sve što smo odsvirali ili otpevali se snimalo. Nekoliko meseci je prošlo i ništa mi nisu javili pa sam mislio da ništa neće biti od toga, ali onda su izašle pesme 'Only One' i 'Four Five Seconds'. Nije mi bilo jasno što sam uopšte uradio za tu pesmu, ali kasnije sam shvatio da su ubrzali i povisili moju gitaru i back vokale", ispričao je Makartni.

Zaveo 4.000 žena i nekoliko muškaraca, konzumirao droge, a danas puni 75 godina: On je najveća legenda rokenrola! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs