Životna priča

Zaveo 4.000 žena i nekoliko muškaraca, konzumirao droge, a danas puni 75 godina: On je najveća legenda rokenrola! (FOTO)

Priča se da je spavao sa četiri hiljade žena, kao i da mu ljubavni odnos sa muškarcem nije stran, dok je konzumiranje droga predstavljalo njegovu svakodnevicu, ali sve što je Mik Džeger tokom života radio, inspiriše ga da i danas nastavlja u istom stilu

Vip priča
17:51h Autor:
Zaveo 4.000 žena i nekoliko muškaraca, konzumirao droge, a danas puni 75 godina: On je najveća legenda rokenrola! (FOTO)
Mik Džeger, Foto: Profimedia

Da bi ga opisali i doživeli onakvim kakav jeste, potrebno je da pogledate neko multimedijalno izdanje o njemu u kome se vidi Mikova energija, ponašanje na sceni, osmeh u komunikaciji, jedinstven stil i sve ono što ga danas čini ikonom popularne kulture i jednom od najdominantnijih figura muzičke današnjice, piše Glossy.

Proslavio se pevajući u bendu "The Rolling Stones" koji je ove godine obeležio pola veka postojanja, u međuvremenu oformio je još jedan muzički sastav, a iako ga ponekad na društvenoj mreži Tviter sahrane kako bi izazvali senzaciju, Mik Džeger (69) ne prestaje da intrigira svetsku javnost.

O njemu su napisane dve biografije, nekoliko puta pojavio se na filmu i poslužio je kao inspiracija mnogim muzičarima, a na osnovu pojedinih detalja koji su poznati o njegovom privatnom životu, samo je moguće naslutiti šta je sve proživeo. Ženio se dva puta, sa Bjankom De Masias i Džeri Hol, ima sedmoro dece, međutim, mnogo više od osoba koje nose njegove prezime spominju se ljubavnice s kojima je ovaj megastar varao svoje supruge.

Kako se Mik Džeger u 74. godini kreće kao mladić? Čuveni pevač otkrio tajnu! (FOTO)

foto: Profimedia

Linda Ronstadt, Merijen Fejtfuj, Karli Sajmon, Margaret Trudo, Mekenzi Filips, Krisi Šrimtom, Anita Palenberg, Marša Hant, Pamela Des Bers, Karla Bruni, Uma Turman, Sofi Dal, Anđelina Džoli i mnoge druge pripadnice lepšeg pola navodno su sa slavnim pevačem završile u krevetu.

Mik Džeger rođen je 26. jula 1943. godine u Dartfordu, u Engleskoj. Njegovi roditelji bili su profesori, a tri godine nakon Mika dobili su još jednog sina, njegovog mlađeg brata Krisa. Kao dečak obožavao je da peva, bio je član crkvenog hora i nije propuštao da sluša radio-emisije putem kojih je pomno pratio pevače koji su nastupali.

Za vreme školskih dana upoznao je Kita Ričardsa, s kojim je kasnije oformio slavni bend "The Rolling Stones", a iako ga je školovanje upućivalo na bavljenje novinarstvom ili politikom, on ističe kako je oduvek znao da će biti deo muzičke scene. Mik i Kit su osvojili koncertne bine najvećih svetskih gradova i dosta vremena provodili su zajedno, pa su na taj način svetskim medijima neretko davali povod da izveštavaju o njihovim svađama i prekidima saradnje.

Ostavio 52 godine mlađu devojku: Evo zašto je Mik Džeger doneo drastičnu odluku! (FOTO)

foto: Profimedia

Mik Džeger je prvi put sa Roling Stonsima nastupio u londonskom klubu "Marquee", 12. jula 1962. godine, ne sluteći da će danas ovaj datum zlatnim slovima biti upisan u istoriju rokenrola. Njegov glas ilustrovao je duh londonskih ulica, a od već tada popularnih Bitlsa, njegov sastav izdvajala je drskost, eksplicitnost tekstova i pravljenje skandala kojima su samo uvećavali svoju popularnost. Sredinom prošle godine Džeger je oformio novu grupu pod nazivom "Super Heavy", u kojoj mu se pridružuju poznata pevačica Džos Stoun, sin Boba Marlija Damian Marli, bivši član benda "Eurythmics" Dejv Stjuart, kao i A. R. Rahman.

Celog života ga proganjaju slike iz detinjstva, bori se sa depresijom: Sa jednom ženom ima sve već 30 godina! (FOTO)

foto: Profimedia

Ovaj novi angažman Miku Džegeru omogućio je da ide u korak s vremenom, ali po već dobro utabanoj pompeznoj stazi, a u poslednjem spotu nove grupe pojavljuje se u roze odelu čime je samo potvrdio svoju ekscentričnost. Kako sam kaže u jednoj od pesama: Bog mu je dao sve što želi. S obzirom na to da je seksualnost mnogih popularnih muškaraca večito dovođena u pitanje, slične spekulacije nisu zaobišle ni pevača Stonsa. Međutim, da se ne radi samo o spekulacijama, u svojoj knjizi Mik: "The Wild Life and Mad Genius of Jagger" tvrdi i njegov biograf Kristofer Andersen koji navodi da su Mik Džeger i Dejvid Bouvi sedamdesetih godina bili ljubavnici.

Razvratan život slavnog muzičara: Video sam kako na svet dolaze moja deca. Ali muzika... Muzika je lepša od svega! (FOTO)

foto: Profimedia

Spomenuta knjiga predstavlja neautorizovanu biografiju frontmena Stonsa, a autor tvrdi da su dvojica slavnih pevača započeli vezu nedugo nakon što su se upoznali. Tadašnja Dejvidova supruga, Endži Bouvi, navodno je jednog jutra njih dvojicu zatekla u krevetu i mada začuđena situacijom u kojoj se našla, ona im je poslužila kafu i sok od pomorandže, piše u biografiji. Da su dvojica pevača imali odnos koji prevazilazi onaj kolegijalni, potvrdila je jedna od tadašnjih pratećih pevačica Dejvida Bouvija koja je priznala da su njen kolega i Mik Džeger bili seksualno opsednuti jedan drugim. Inače, slavni engleski muzičar i skandal majstor nekoliko puta pojavio se na filmu i u TV serijama, među kojima su "Performance", "Freejack", "Bent", "The Man From Elysian Fields", a nedavno je i čuveni glumac Džoni Dep pozvao Mik Džeger da bude deo novog nastavka ostvarenja Pirati sa Kariba.

Nasledila bogatstvo, pobegla iz Italije, zavodila koga je htela: Buran život bivše prve dame Francuske! (FOTO)

foto: Profimedia

Iako je svoje seksualne fantazije isprobao i sa muškim polom, Mik Džeger poznat je kao zvezda u čijem su se zagrljaju našle i brojne manekenke, glumice, a neretko je bio opsednut i partnerkama svojih prijatelja. Poznati pevač isticao je da nema ništa zavodljivije od prelepe žene koja pripada drugome. Ipak, u gore spomenutoj biografiji, jedan od najatraktivnijih detalja svakako je informacija da je dve godine proveo u strastvenoj vezi s Anđelinom Džoli, jednom od najpoželjnijih svetskih dama. Tokom snimanja spota za numeru "Anybody Seen My Baby", Džeger je upoznao lepu glumicu koja je u ovom video ostvarenju glumila striptizetu.

- Malo me je uplašilana početku, to volim - rekao je Džeger kada je upoznao Anđelinu. Glumica se u to vreme udala za svog britanskog kolegu Džonija Li Milera, ali istovremeno je imala aferu i sa Timotijem Hatonom. Sve navedeno samo je još više zaintrigiralo Džegera koji je počeo da je opseda i ostavlja poruke na telefonskoj sekretarici. Ubrzo nakon toga njih dvoje započeli su romansu koja je trajala dve godine, navodi se u knjizi Kristofera Andersena.

Najtužnije holivudske ljubavne priče svih vremena: Pravili skandale da bi bili zajedno, umirali od tuge! (FOTO)

foto: Profimedia

U vreme kada je bio u braku sa Džeri Hol s kojom ima četvoro dece, Džeger je oko bacio i na tadašnju atraktivnu manekenku Karlu Bruni koja je u vezi bila s njegovim prijateljem, čuvenim gitaristom Erikom Kleptonom.

- Molim te, Mik, samo ne nju, mislim da sam se zaljubio - govorio je Klepton starom prijatelju, a i pre Karle, Džeger je pokušavao da zavede dve Kleptonove simpatije.

- Veza Mika i Karle nije mi izlazila iz glave do kraja te godine. Bilo mi je neprijatno kada bih gostovao na koncertima Stonsa znajući šta on radi iza scene- objasnio je Klepton.

Roker i parti maniak družio se s mnogim slavnim ličnostima, o čemu svedoče i brojne fotografije na kojima je rame uz rame sa Lu Ridom, Bobom Marlijem, a u tom ruhu živi i danas, pa je održao mini koncert pevajući sa predsednikom SAD-a Barakom Obamom.

Slavni muzičari u ljubavnom trouglu: Voleli iste žene koje su im pomutile um! (FOTO, VIDEO)

foto: Profimedia

Budući da vihor rokenrola sa sobom nosi i konzumaciju opojnih sredstava, tako je i pevač Stonsa neretko uživao u korišćenju droga, a 1967. godine bio je uhapšen zbog posedovanja amfetamina. Gostujući u jednoj emisiji, Džeger je javno pozvao Vladu Velike Britanije da legalizuje upotrebu marihuane na ostrvu Man, što bi, po njegovim rečima, verovatno smanjilo stopu kriminala.

- Mnoge negativne stvari i zločini događaju se upravo zbog toga što je droga ilegalna pa baš zbog načina njihove nabavke, posedovanja i prodaje nastaje nasilje - istakao je u intervjuu za američku televiziju roker koji je oduševljen Jamajkom kupio kuću na ovom ostrvu.

Iako se u potpunosti uklapa u profil kontroverzne ličnosti, Džeger je u jednoj drugoj biografiji predstavljen kao fin, pristojan i poslušan lik. BackStage Pass VIP,naziv je knjige u kojoj autorka Debra Šeron Dejvis pevača "The Rolling Stonesa" opisuje kao maminog sina i uštogljenu osobu koja nosi roditeljima cveće pred večeru i čoveka koji je molio bivšu suprugu da nosi brusthlater ispod providne košulje u slučajevima kada idu u posetu njegovoj porodici.

Oni su pomerali granice: Ljubavni parovi sa najviše stila! (FOTO)

foto: Profimedia

- To je potpuno suprotno od onoga što publika misli o Džegeru. On je tako fin, pristojan, pažljiv... Često je u grupi išao na svoju štetu zbog zajedničkog uspeha - otkriva autorka knjige i na taj način osvetljava poznatog muzičara u neočekivanom izdanju.

Mada je okusio gotovo sve životne sokove, energični pevač danas leti po sceni kao da mu je dvadeset godina, a publiku impresionira kako svojim glasom, tako i izgledom i stilom. Frontmen Stonsa ne zaobilazi ni aktuelne modne trendove.

- Nije važno da li tek počinjete ili ste već godinama u poslu. Nema potrebe da se mnogo doterujete ako svirate u klubu sa 500 mesta. Ali, ukoliko nastupate pred 50.000 ljudi, nema smisla da budete odrpani - objašnjava pevač koji je poznat po tome što nosi kreacije koje potpisuju poznate modne kuće, među kojima je i Dior.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs