obavezno pročitajte

Najtužnije holivudske ljubavne priče svih vremena: Pravili skandale da bi bili zajedno, umirali od tuge! (FOTO)

Joko Ono i Džon Lenon, Elizabet Tejlor i Ričard Barton, Šeron Tejt i Roman Polanski, Džoan Vudvord i Pol Njumen, Mišel Vilijams i Hit Ledžer

Vip priča
12:50h Autor:
Najtužnije holivudske ljubavne priče svih vremena: Pravili skandale da bi bili zajedno, umirali od tuge! (FOTO)
Foto: Profimedia

Pol Njumen i Džoan Vudvord

foto: Profimedia

Nazivali su ih zlatnim parom Holivuda i jedni su od retkih čiji je brak potrajao punih 50 godina. Potrajao bi sigurno i više da Pol Njumen nije u 83. godini života, 26. septembra 2008. godine, izgubio bitku s rakom pluća. Umro je u bračnom krevetu u njihovom domu u Konetiketu, a pokraj njega bila je Džoana Vudvord. Poslednje reči bile su mu: "Bila je privilegija biti ovde." Zajedno su proveli 50 godina, brak su im obeležile vanbračne afere, ali upkos svemu nisu se razdvajali do kraja.

Pročitajte njihovu ljubavnu priču ovde.

Elizabet Tejlor i Ričard Barton

foto: Profimedia

Turbulentna vezaElizabet Tejlor i Ričarda Bartona, koja je dva puta bila ozakonjena, nešto je o čemu se i danas govori, toliko godina kasnije. Iako su se neizmerno voleli i cenili, njihovi prejaki karakteri, ali i velike količine alkohola koji su oboje konzumirali, doveli su do toga da jednostavno ne mogu biti zajedno. Imali su jednu od najstrastvenijih holivudskih ljubavnih priča, ali su joj ljubomora i posesivnost presudili. Ipak, do svoje smrti Elizabet Tejlor i Ričard Barton bili su svesni da je jedino njihova ljubav bila ona prava.

Pročitajte njihovu ljubavnu priču ovde.

Klerk Gejbl i Karol Lombard

foto: Profimedia

Ljubav, kakvu viđamo u filmovima, zaKlerla Gejbla i Kerol Lombard postala je stvarna, ali nakon samo tri godine braka ona se završila tragično. Veliki zavodnik svoju savršenu ženu pronašao je u jednoj od najboljih glumica iz zlatnog doba Holivuda, uz nju je shvatio šta je to sreća, a od njenog preranog odlaska nije se oporavio sve do svoje smrti.

Pročitajte njihovu ljubavnu priču ovde.

Loren Bekol i Hemfri Bogart

foto: Profimedia

Činjenica da je od nje stariji 25 godina, kao i da je iza sebe imao tri braka, nikako nije legla njenoj majci. Ali ljubav je bila toliko jaka da niko nije mogao da ih spreči u naumu da se venčaju. Nakon godinu dana tajne veze, Hemfri Bogart i Loren Bekol razmenili su bračne zavete. Nažalost, u braku su proveli samo 12 godina kada je on preminuo. Njihova ljubavna priča obeležila je zlatno doba Holivuda, posebno jer se, zbog velike razlike u godinama, niko nije ni nadao da će se njih dvoje zaljubiti.

Pročitajte njihovu ljubavnu priču ovde.

Marlin Monro i Džo Dimađio

foto: Profimedia

Njihova ljubav je očigledno bila prejaka da bi izdržali zajedno. Merlin Monro i Džo Dimađio upoznali su se 1952. na sastanku u četvoro. Njegova karijera bila je završena, dok je Merlin bila tek na početku. Bivša zvezda bejzbola bila je izrazito posesivna pa je zahtevao od supruge da se ostavi karijere i postane domaćica, ali ona to nije želela. Brak je trajao devet meseci jer glumica nije mogla više da podnese psihičko i fizičko zlostavljanje. Iako je nakon Dimađia imala druge partnere, ljubav prema njemu bila je nemerljiva. Kada joj je dijagnostifikovana šizofrenija, jedini koji ju je posećivao bio je upravo Dimađio, koji je nakon njene smrti svake nedelje punih 36 godina na grob slao ruže. Nikada se više nije ženio, a pre smrti rekao je: "Napokon ću ponovo videti Merlin."

Pročitajte njihovu ljubavnu priču ovde.

Vivien Li i Lorens Olivije

foto: Profimedia

Iako su oboje bili u braku, Vivijen Li i Lorens Olivije nisu mogli da sakriju ljubav koju su osećali jedno prema drugom. Zato su krenuli u brakorazvodne parnice kako bi se 1940. godine napokon i venčali. Zajedno su proveli 20 godina, ali, nažalost, Vivijen Li je imala dijagnozu bipolarnog poremećaja, koji je skrivan od javnosti, a koji je zapravo doveo do teškog oblika depresije, a znala je i da napada Olivijea, čega se, nakon što bi napadi prošli, nije sećala. Upravo zbog psihičke bolesti njihovom braku je došao kraj, a ona se nakon toga udala za Džeka Merivalea. Umrla je od posledica tuberkuloze, a upravo je tadašnji suprug prvo nazvao Olivijea da mu saopšti tužnu vest i da mu pomogne oko sahrane.

Pročitajte njihovu ljubavnu priču ovde.

Ketrin Hepbern i Spenser Trejsi

foto: Profimedia

Ketrin Hepbern prvi put je glumila sa Spenserom Trejsijem u filmu "Žena godine". Na setu su se zaljubili i započeli ono što će ubrzo postati jedna od najpoznatijih filmskih romansi, iako je Trejsi već bio oženjen. Zajednički prijatelji njihovu ljubav opisivali su kao "slepu", jer kako drugačije opisati tu njihovu povezanost. Budući da je Trejsi bio veliki katolik i u braku sa Luiz Treadvel, razvod za njega nije bio opcija. Zato je sa Ketrin bio u "tajnoj" vezi, a zajedno su počeli da žive tek pred njegov kraj. Sedamnaest dana nakon završetka snimanja njihovog poslednjeg zajedničkog filma, "Pogodi ko dolazi na večeru", umro je od srčanog udara u 67 godini.

Pročitajte njihovu ljubavnu priču ovde.

Pirs Brosnan i Kasandra Haris

foto: Profimedia

On je bio Džejms Bond, a ona Bondova devojka. Ljubav i sreću, Pirs Brosnan je pronašao sa Kasandrom Haris i u stvarnom životu, pa su se venčali 1980. godine. Koliko je bio zaljubljen u suprugu, govori i podatak da je usvojio njeno dvoje dece i odgajao ih kao svoje, ali, nažalost, teška bolest promenila je njihov život. Kasandri je dijagnostifikovan rak jajnika. Brosnan je bio uz nju tokom svih osam operacija, hemoterapija i raznih alternativnih vrsta lečenja, koje jednostavno nisu imale nikakvog uspeha. Preminula je 1991. u 43. godini života, a Brosnan je to teško preboleo, posebno nakon što je nekoliko godina kasnije istu stvar prošao i sa svojom usvojenom ćerkom Šarlot, koja je preminula od posledica iste bolesti kao i njena majka.

Pročitajte njihovu ljubavnu priču ovde.

Džon Lenon i Joko Ono

foto: Profimedia

Joko Ono je bila uspešna avangardna umetnica kada je 1966. godine na svojoj izložbi u "Indica Galleryju" u Londonu upoznala Džona Lenona. Mnogi obožavatelji slavnog benda nikada se nisu pomirili sa činjenicom da je njihov omiljeni pevač u vezi sa Joko, koju su smatrali glavnim krivcem za to što je započeo eksperimentisati sa muzikom i udaljio se od Bitlsa. Nažalost, njihova ljubav završila se tragično u decembru 1980. godine, kada je zaluđeni obožavatelj Mark Dejvid Čepmen ubio Džona Lenona ispred njihovoh stana u Njujorku.

Pročitajte njihovu ljubavnu priču ovde

Mik Džeger i Lovren Skot

foto: Profimedia

Pomalo čudan par bili su modna dizajnerka Lovren Skot i legendarni Mik Džeger. Možda je razlog taj što je ona bila viša 12 centimetra od njega, ali gde god da su se pojavili, svi pogledi bili su upereni u njih. Bili su neopisivo zaljubljeni jedno u drugo, a Džeger je u svim intervjuima govorio kako mu je ona "ljubavnica i najbolja prijateljica". Zajedno su proveli više od deceija, bili jedno drugome podrška, slavili zajedničke uspehe. Ali 2014. godine Lovren je počinila samoubistvo. Pre nego što je to upravila, asistentu je poslala poruku da dođe u određeno vreme u njen stan, gde ju je pronašao obešenu o šal. Navodno je pala u dugove, ali nije se saznalo šta je tačno dovelo do samoubistva.

Patrik Svejzi i Lisa Niemi

foto: Profimedia

Zajedno su proveli 34 godine, što je za Holivud po malo čudno. Patrik Svejzi imao je tek 20 godina kada je upoznao tada 16-godišnju Lisu Niemi. U mnogim intervjuima otkrio je kako je bio očaran čim ju je ugledao, a tako je ostalo do njegove smrti. Slavni glumac preminuo je 2009. godine od raka pankreasa, a nakon njegove smrti u javnost su izašle mnoge ružne stvari o njihovom braku, poput onih da je ona odlučivala apsolutno o svemu. Lisa se kasnije udala, a medijima je otkrila kako je mesec dana pre venčanja sanjala svog pokojnog supruga i da je to protumačila kao njegov blagoslov tome da krene dalje.

Pročitajte njihovu ljubavnu priču ovde

Nataša Ričardson i Liam Nison

foto: Profimedia

Neviđenu hemiju na pozorišnim daskama Brodveja nisu mogli da sakriju. Nataša Ričardson je tada još bila u braku, a Liam Nison je bio poznat kao veliki zavodnik. Ali njihova ljubav je bila jača od svega. Godine 1994. su se venčali i sve je bilo idilično sledećih 17 godina, dok tragična nesreća sa smrtnim ishodom nije prekinula jednu od najvećih holivudskih ljubavnih priča. Niti danas, osam godina nakon tragične nesreće na skijalištu, koja je bila smrtonosna za glumicu Natašu Ričardson, njen suprug, slavni glumac Liam Nison, nije se oporavio od činjenice da je više nema.

Pročitajte njihovu ljubavnu priču ovde

Mišel Vilijam i Hir Ledžer

foto: Profimedia

Promatraču sa strane izgledali su kao savršeni par koji ima sve - oboje dovoljno mladi, atraktivnog izgleda, uspešne karijere i s predivnom ćerkicom.Hit Ledžer iMišel Vilijams upoznali su se i zaljubili 2005. godine na setu "Planina Brokeback". Nedugo nakon završetka snimanja Mišel je objavila da je trudna, pa su pronašli svoj dom u Bruklinu. Iako se sve činilo idealno, nešto je pošlo po zlu, a Hit Ledžer većinu vremena je provodio partijajući, ali i boreći se sa depresijom. Uz sve to krenuo je da konzumira opijate, što je dovelo do kraja njihove veze. Njegova borba sa demonima završila se tragično - pronađen je bez svesti u januaru 2008. godine u svom stanu, a ubrzo nakon toga je i preminuo. Kao uspomenu na njihovu ljubav, Vilijams ima ćerku Matildu, koja je izgledom prava kopija svog oca.

Pročitajte njihovu ljubavnu priču ovde

Džoni Keš i Džun Karter Keš

foto: Wikipedia / Johnny_Cash

Legendarni muzičar Džoni Keš je bio poznat po svom temperamentu i promenljivoj ćudi. Odrastanje mu je obeležila tragična smrt starijeg brata, s kojim je bio jako blizak, pa je utehu pronašao u drogi i alkoholu. U julu 1956. upoznao je mladu pevačicu Džun Karter, kojom je bio očaran, baš kao i ona njime. Njihova ljubav bila je sudbina, iako je i ona bila u braku. Zatražila je razvod i otišla na turneju sa oženjenim Kešom. 12 godina kasnije par se i venčao, a uprkos njegovim problemima sa drogom i besom, ostali su zajedno sve do njeme smrti u maju 2003. godine. Četiri meseca kasnije preminuo je i on, a neki će reći od "slomljenog srca".

Pročitajte njihovu ljubavnu priču ovde

Šeron Tejt i Roman Polanski

foto: Profimedia

Davno pre nego što je francuski reditelj Roman Polanski bio optužen za zlostavljanje maloletne devojke bio je u braku sa glumicom Šeron Tejt. Iako je njihov brak bio daleko od savršenog pa je bilo javno poznato da je neveran supruzi, Polanski ju je obožavao. Nažalost, njihova ljubav se završila tragično i postala deo holivudske istorije. Naime, upravo je Šeron Tejt, dve nedelje pre nego što je trebalo da rodi sina, bila žrtva stravičnog masakra Čarls Mensona u sopstvenom domu. Preminula je nakon što ju je Menson 16 puta izbo nožem.

Pročitajte njihovu ljubavnu priču ovde

Kristofer i Dejna Riv

foto: Profimedia

Kristofer Riv je već bio slavni glumac kada je jednog dana ušetao u kabare i ugledao Dejnu Li. Kasnije je otkrio da se u nju zaljubio čim ju je ugledao. Par se venčao u aprilu 1992. godine, a o njihovoj ljubavi pisali su se romani, ali, nažalost, završila se tragično. Slavni "Supermen" u maju 1995. godine pao je sa konja i udario glavom, nakon čega je ostao paralizovan. Voljena Dejna Riv bila je uz njega, pomažući mu u svemu. Riv je nastavio sa svojim radom, a njegov fantastičan oporavak i motivacijski govori bili su inspiracija mnogima. Ali nekoliko godina kasnije zbog infekcije je primio antibiotik od kojeg je pao u komu. Umro je od zastoja srca u oktobru 2004. Godinu dana kasnije njegovoj je supruzi dijagnostifikovan rak pluća pa je i ona preminula u martu 2006. godine.

Grejs Keli i princ Renije III

foto: Profimedia

Nakon niza afera sa oženjenim muškarcima, dogovoreni susret s predstavnikom male kraljevine bio je, čini se, fatalan za lepu holivudsku glumicu Grejs Keli. Brak sa princom Renijeom III napokon su odobrili i njeni roditelji, a ona je zbog ljubavi morala da se odrekne karijere. Od prvog dana ljubavna priča tada zlatne devojke filma, Grejs Keli i šarmantnog pripadnika kraljevske porodice, princa Renijea III nazivana je modernom bajkom, a njihovo venčanje - venčanjem veka. Brak, koji je trajao 25 godina, tragično se završio njenom pogibijom.

Pročitajte njihovu ljubavnu priču ovde

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs