Zdravlje mu se drastično pogoršalo

Kraljevska porodica na nogama: Prinčevo stanje je zabrinjavajuće, svi su oko njegove bolničke postelje! (FOTO)

Prema pisanju danskih medija kraljica te drugi članovi kraljevske obitelji u nedjelju su se smjenjivali kraj bolničke postelje princa rođenog u Francuskoj

Celebrities
Autor:
Kraljevska porodica na nogama: Prinčevo stanje je zabrinjavajuće, svi su oko njegove bolničke postelje! (FOTO)
Foto: Profimedia

Zdravlje princa Henrika, supruga danske kraljice Margarete II, se pogoršava, prema informacijama iz kraljevske palate, i proteklog vikenda porodica se okupila kako bi bila uz njega u bolnici.

Margareta, najobrazovanija kraljica na svetu: Moćna žena koja pomera granice! (FOTO)

foto: Profimedia

Prema pisanju danskih medija kraljica i drugi članovi kraljevske porodice u nedelju su se smenjivali kraj bolničke postelje princa rođenog u Francuskoj.

foto: EPA / Martin Sylvest

U bolnicu je stigao prvo najstariji sin prestolonaslednik princ Frederik (49) sa suprugom Australijankom Meri i četvoro dece, potom mlađi sin princ Joakim (48) sa suprugom Francuskinjom Mari i decom, pa je na kraju stigla i kraljica.

Ostvarenje sna obične devojke: Kako je Meri postala danska princeza! (FOTO)

foto: EPA / Martin Sylvest

Henrika je posetila i jedna od njegove dve sestre Katrin de Monpezat, časna sestra u Tuluzu, koja je doputovala u Dansku. Henrikova starija sestra Fransoaz Barden je previše bolesna za put do Danske. Put u Dansku planiraju i Henrikova braća.

"Henrikovo stanje je zabrinjavajuće, svi brinemo pa ću ga posetiti", prenose mediji reči njegovog 75-godišnjeg brata Etjena. Palata je u petak objavila da se nakon lečenja od upale pluća koje traje od januara njegovo stanje pogoršalo. Princ Henrik razboleo se tokom puta po Egiptu.

foto: Profimedia

Zbog bolesti 83-godišnjeg oca Frederik, član Međunarodnog olimpijskog odbora, vratio se u Dansku iz Južne Koreje gde je prisustvovao zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu. Ranije ovoga meseca palata je objavila i da mu je postavljena dijagnoza dobroćudnog tumora na plućima a u septembru je objavljeno da pati od demencije i da će ograničiti svoje kraljevske obaveze. Margareta II udala se za njega 1967. a krunisana je 1972.

Danski princ (83) odbio da ga sahrane pored žene: Kraljica prihvatila odluku

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs