Dokaz koliko su životinje plemenita stvorenja

9 dana bio izgubljen u Amazoniji: Zanemećete kada vidite zahvaljujući kome je živ! (FOTO)

Vodili su me do skloništa i vode, rekao je turista u svojoj neverovatnoj ispovesti
Ljubimci
09:58h Autor:
Foto: Printscreen Youtube / Veronica Mertz

Čileanski turista koji se izgubio u džunglama Amazonije, spašen je nakon devet dana i kaže da ga je u životu održala grupa majmuna koji su mu bacali hranu i vodili ga do skloništa i vode.

 

Majkol Koroseo Akunja (25) kampovao je u Nacionalnom parku Madidi u Boliviji blizu reke Tuiči s turističkom kompanijom Max Adventures kad je odlutao i izgubio se u džungli. Kako je preživeo devet dana uz pomoć majmuna, otkrio je National Geographic.

 

Devojčica (3) je 11 dana bila izgubljena u šumi: Kad vidite ko je bio sa njom, zanemećete! (VIDEO)

 

Mladi muškarac je nestao bez traga jedne večeri u februaru oko 20:30h. Direktor parka Markos Uzkujana rekao je da nije bio siguran šta se stvarno dogodilo jer je Akunja bio s turističkom grupom u udaljenom delu nacionalnog parka kojem može da se pristupi samo uz pomoć broda, a od najbližeg je grada udaljen nekoliko kilometara.

 

Vlasnik turističke kompanije Max Adventures Feizar Nava rekao je da se Akunja priključio grupi dan ranije za jednodnevno istraživanje prašume u pratnji vodiča. Kad su došli u kamp, bio je vidno uzbuđen, ali se navodno ponašao "malo neobično", dodao je Nava. Odbio je da se priključi to veče grupi u tradicionalnoj ceremoniji zahvalnosti majci prirodi, ali kad je Nava otišao da proveri da li je sve u redu u njegovoj kabini, više ga nije bilo.

 

Ogromni kit molio ronioce za spas: Za ono što je usledilo niko nije bio spreman! (VIDEO)

 

Tražili su ga satima, ali bez uspeha. Takođe su bez uspeha bili i rendžeri koji su ga tražili sledećih nekoliko dana. Tek nakon šest dana pronašli su blatnjavu čarapu na lišću u šumi.

 

U potragu su se uključili i lokalni šamani koji su pomoću tradicionalnih rituala pokušavali da lociraju Čileanca, a pomoću njegove blatnjave čarape pokušavali su da stupe u kontakt s njegovom dušom. Kad čarapa nije upalila, doneli su njegove kocke šećera, cigarete, limenke piva, lišće koke, boce vina, sveće i veliki drveni krst. Verujući da je zapeo u drugoj dimenziji, pokušali su da ga kontaktiraju.

 

Nakon devet dana rendžeri su ga čuli kako snažno viče i zove upomoć s obale reke, oko kilometar udaljen od kampa. Imao je gadne ugrize i ubode nakon više od nedelju dana u divljini, a sam tvrdi da je ostao živ samo zahvaljujući grupi majmuna.

 

Nasukanom jatu delfina pretila smrt na obali: A onda se desilo čudo! (VIDEO)

 

Kaže da su mu bacali voće sa stabla kako bi pojeo nešto i da su ga svaki dan vodili do zaklona i vode.

 

"Počeo sam da trčim u sandalama, ali sam shvatio da će me usporavati. Bacio sam ih, a onda sam bacio i mobilni telefon i lampu koju sam imao. Nakon silnog trčanja zaustavio sam se pod drvetom i počeo da razmišljam. Šta sam uradio, šta radim? I onda sam hteo da se vratim, ali to je bilo nemoguće", rekao je Akunja i dodao da ne veruje da su ga spasili šamani i dobri duhovi bolivijske džungle, nego Bog u kojeg veruje.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...